Заяви про воду в Крим пригнічують кримчан, – Чийгоз

Новини 14 Лютого, 2020 173
Ахтем Чийгоз

Ахтем Чийгоз

Заяви представників чинної влади, зокрема лідера фракції “Слуга народу” Давида Арахамії про можливість постачання води до Криму, морально пригнічує кримчан і послаблює спротив окупаційній владі.

Про це сказав депутат фракції “Європейська Солідарність” Ахтем Чийгоз у своєму відеоблозі, пише Прямий.

“Чи не є Арахамія одним з організаторів диверсії? Сепаратисти після виборів стали піднімати свої голови, оскільки вони бачать безкарність ряду брехливих журналістів, пропагандистів, українофобів, які приїжджають до Києва. Безкарність породжує ненависть до України, до всього, що з нею пов’язано. Ми маємо чітко відповідати на подібні випади. Коли він як лідер фракції огульно звинувачував людей, які вийшли на акцію протесту у проплачених мітингах, вимагав від СБУ розслідування цих фактів і потім здав назад… Потім ще були випади з його боку. Я не вірю в щирість його вибачень. Завдяки відсічі таким випадам, люди починають вірити, що в Україні реваншизм не пройде”, – сказав Чийгоз.

Він зазначив: “Заяву  Зеленського про те, що під час нормандської зустрічі не вистачило часу для обговорення питань Криму, можна розцінювати як байдужість нинішньої влади до вирішення питань  припинення анексії Криму і повернення його до складу України”.

“Наші громадяни в Криму живуть сподіваннями на повернення півострова Україні. Коли не дуже далекі люди, які мають публічний майданчик, кажуть провокативні речі, це одразу їх збурює, вони шостий рік чинять опір. Одним з таких резонансних висловлювань була заява Арахамії про можливість відновлення постачання води до Криму в обмін на Донбас. Я вчора розмовляв зі своїми друзями в Криму, і вони надали мені цілий перелік висловлювань офіційних осіб у новій владі, які розбурхують Крим. Це дуже сильно впливає на спротив окупаційній владі Криму, це їх пригнічує морально. Коли під час нормандського формату президент Зеленський каже, що не вистачило часу на обговорення питань Криму з ворогом, який сьогодні вбиває наших громадян…. Ми не бачимо роками своїх близьких, не можемо поховати своїх батьків. Може для них не вистачило часу, а сотні тисяч громадян в Криму розцінюють це як байдужість”, – додав парламентар.

Коментарі

Позначки: , ,