Завтра у Львові висадять близько 230 дерев

Новини 22 Жовтня, 2021 95

Завтра у Львові висадять близько 230 дерев

У межах глобального екологічного проєкту «Greening the Planet»

У суботу, 23 жовтня, у межах глобального екологічного проекту «Greening the Planet», у Львові висаджуватимуть дерева.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Головними локаціями озеленення у Львові стануть центр міста, зокрема вул. Театральна, пл. Соборна, Бернардинський сад, пл. Ринок, пр. Свободи, пл. Підкови, а також територія біля Клінічної лікарні швидкої допомоги – тут закладуть новий екопростір «Сад Здоров’я».

У центральній частині міста висадять 30 саджанців. Серед сортів – липа, клен, гіркокаштан, груша калері, тюльпанове дерево. Стартуватиме висадка дерев о 9.00 год. на пл.Соборній і закінчиться о 12.00 год. на пл.Ринок.

Далі, з 12.00 год. дерева висаджуватимуть у «Саду Здоров’я», що на вул. Миколайчука, 9. Тут планують висадити близько 200 саджанців. Серед сортів – сосни, ялівець, ялина, гінго, аронія, райські яблуні та інші сорти дерев та чагарників. Планується, що сад буде динамічним і тактильним. В майбутньому він налічуватиме орієнтовно 1500 – 1800 дерев.

«Місія Саду – покращення фізичного та ментального здоров’я відвідувачів», – зазначили в ГО «Добро.Дій».

Проект «Сад здоров’я» започатковано з ініціативи радниці міського голови Львова Ірини Оршак. Ландшафтна архітекторка – Оксана Олейнюк-Пухняк. Реалізовується за підтримки Львівської міської ради, Клінічної лікарні швидкої допомоги, Шевченківської РА, ГО «Добро.Дій» та львів’ян-благодійників.

Висадка дерев не обмежиться лише одним днем, а продовжиться й у Львівській області вже 30 жовтня.

«Основна мета проєкту – зробити Планету зеленішою, а повітря – чистішим, висадити якомога більше дерев, об’єднати якомога більше людей, привернути увагу до проблем екології», – розповідає координатор акції на Львівщині та голова ГО «Добро.Дій» Ігор Дулин.

Цього року організатори планують залучити до висадки дерев 1 млн людей по всій Україні, в тому числі 45 тис. у Львівській області.

Щоб стати учасником та взяти активну участь у висадженні дерев 30 жовтня на локаціях у Львівській області, потрібно зареєструватись на офіційному сайті проєкту.

Дедлайн подачі заявок – до 25 жовтня включно.

Коментарі

Позначки: