Завод з переробки відходів у Львові планують відкрити восени 2023 року

Новини 27 Липня, 2022 28

У Дрогобичі функціонує несанкціоноване сміттєзвалище

Комплекс для переробки відходів у Львові планують відкрити у вересні-жовтні 2023 року, якщо не буде надзвичайних обставин, повідомив в ефірі Українського радіо Львів директор ЛКП “Зелене місто” Тарас Калужний, пише Четверта студія.

Зараз на будівельному майданчику тривають роботи з облаштування фундаменту, у серпні підрядник планує перейти до спорудження цеху механіко-біологічної обробки відходів.

“Якщо все буде добре, то плануємо вересень-жовтень запустити завод в експлуатацію і починати з цього моменту приймати та переробляти всі відходи міста Львова”, — сказав Калужний.

За його словами, дозвіл на початок будівельних робіт підприємство отримало у вересні 2021 року, відтак планове завершення припадає на серпень 2023 року, однак через російське вторгнення ці плани довелося підкоригувати. З одного боку, після початку активної фази війни підрядник на кілька тижнів залишив Україну, з другого боку — довелося змінити постачальника обладнання, бо попередній через війну відмовився виконувати зобов’язання.

“Станом на липень підрядник виконує роботи з монтажу бетонних паль та роботи з фундаментами, а також — підготовку до монтажу обладнання”, — розповів Тарас Калужний.

За його словами, після експертиз вирішили фундамент укріпити бетонними палями через високий рівень ґрунтових вод. Загалом треба змонтувати 2 тисячі паль, вже встановили 900 штук.

А в серпні будівельники мають перейти до зведення корпусу головного цеху, в якому відбуватиметься процес механіко-біологічної обробки відходів.

Коментарі

Позначки: ,