Завантаженість ліжкової мережі Львівщини становить 71,78%

Новини 09 Квітня, 2021 114
Орест Чемерис. Фото: Леополіс.

Орест Чемерис. Фото: Леополіс.

З 4775-ти ліжкомісць у лікарнях Львівщини – 4300 забезпечені киснем. Загалом, в області 27 медзакладів внесено до переліку ковідних, з них три – на етапі контрактування з НСЗУ. Це Львівський обласний клінічний кардіологічний центр, Золочівська центральна районна лікарня і Сколівська центральна лікарня.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Станом на сьогодні на стаціонарі знаходиться 3403 особи, що становить 71,78% заповненості ліжкової мережі.

«Згідно вимог Міністерства охорони здоров’я, 50 % ліжок із загальної кількості мають бути відведені під хворих на COVID-19. В Львівській області загалом близько 11 тис. ліжок, з них – 4775 вже виділені для хворих, на коронавірус. Враховуючи цю кількість, ми напрацьовуємо плани розгортання ліжок в закладах, які вже законтрактовані або контрактуються з НСЗУ, аби забезпечити необхідну кількість ліжкомісць», – зазначив на сьогоднішньому брифінгу щодо епідситуації в області директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Найбільше пацієнтів станом на сьогодні перебуває у Львівській лікарні швидкої допомоги – 557 осіб, у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн і репресованих (м. Винники) – 353 особи, у Центрі легеневого здоров’я – 298.

Коментарі

Позначки: ,