Затримання Ігоря Мазура в Польщі на вимогу Росії є дуже неприємним сигналом для всіх українців, – Олег Синютка

Новини 10 Листопада, 2019 2 737
Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Затримання ветерана російсько-української війни Ігоря Мазура (Тополі) в Польщі на вимогу Росії є дуже неприємним сигналом для всіх українців, зокрема жителів Львівщини.

Про пише “Четверта студія” посилаючись на допис у Фейсбуці народного депутата фракції “Європейська Солідарність” Олега Синютки.

Без системного розв’язання проблеми, Росія буде надалі фабрикувати справи проти захисників України, а польська влада буде затримувати і саджати в тюрму наших людей, які місяцями будуть знаходитися там до з’ясування обставин.

В таких умовах українська влада мала б бути більш активною, працювати наполегливо для того, щоб Польща та інші країни, переглянули відношення до подібних запитів Росії з врахуванням факту війни між Україною і Росією.

Але, судячи з останніх подій, українській владі і українській дипломатії поки що не до цього. В них є важливіші справи як то шукати любов в інтернеті чи відводити українські війська з українських територій. Не кажучи про те, що затримання Ігоря сталося після так званого “прориву” в україно-польських відносинах. Так назвав Зеленський результати свого візиту в Польщу. Якщо такими будуть “прориви”, то краще давайте без них.

Важко сказати, наскільки можна в даній ситуації полягатися на українську владу, але вже очевидно, що для розв’язання цієї проблеми нам треба всім об’єднатися.

Громадянське суспільство, українська діаспора, українські політики мають стати на захист своїх громадян закордоном, де Росія веде з кожним з нас війну поодинці, використовуючи прогалини в демократії.

Я особисто готовий зробити все, що від мене залежить, щоб захистити українців поза межами Батьківщини.

Вже наступного тижня я і Європейська Солідарність буде ініціювати зустріч з польськими колегами з метою системного розв’язання цієї проблеми. Прошу також долучитися українців в Польщі.

Коментарі

Позначки: , , , , ,