Заступника голови Перемишлянської райради затримали при одержанні хабара

Новини 30 Квітня, 2020 701

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Заступника голови однієї з районних рад та голову сільради затримано при одержанні 1500 $.

Як пише «Четверта студія», про це на своїй сторінці у ФБ повідомила прокурор Львівської області Ірина Діденко.

“Гроші народні обранці (за версією слідства) отримали за працевлаштування особи на посаду землевпорядника в сільраду.

Готуємо повідомлення про підозру, клопотання про обрання міри запобіжного заходу.

Спільна робота прокурорів, слідчих поліції за оперативного супроводу УСР ДСР НПУ”, – йдеться у повідомленні Ірини Діденко.

Як пише «Золочів.нет», на уточнене запитання, прокурор Ірина Діденко підтвердила “Золочів.нет”, що мова йде про Перемишляни.

Також, поліція Львівської області повідомляє:

“Як встановили правоохоронці, заступник голови однієї з районних рад та голова однієї з сільських рад на Львівщині отримали неправомірні вигоди у сумах, відповідно, 1200 та 300 доларів США за безперешкодне проходження конкурсу та призначення одного з кандидатів на вакантну посаду землевпорядника сільської ради.

Сьогодні, 28 квітня, поліцейські затримали посадовців у порядку ст.208 КПК України під час отримання неправомірних вигод. Невдовзі суд обере їм міри запобіжних заходів.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна“.

Пресслужба Прокуратури Львівської області інформує:

“Затриманим на отриманні 1,5 тис доларів хабара народним обранцям головна прокурорка Львівщини підписала підозри.

За процесуального керівництва Прокуратури Львівської області слідчими Поліція Львівської області та оперативниками Управління стратегічних розслідувань Львівщини / Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, у порядку ст.208 КПК України, затримано заступника голови Перемишлянської районної ради та сільського голову Білецької сільради, які, за версією слідства, вимагали та отримали 1500$ доларів США неправомірної вигоди за працевлаштування львів’янина землевпорядником очолюваної одним із фігурантів сільради.

На цей час 44 та 53-річному посадовцям прокурори вручили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Крім цього, вирішується питання про обрання для вказаних осіб міри запобіжного заходу.

За вчинене їм загрожує від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду“.

Коментарі

Позначки: , , ,