Заступник Єрмака на Новий рік купив дружині особняк під Києвом за 10 мільйонів

Новини 04 Січня, 2021 5 016

епер подружжю Тимошенко належить вілла на 4 спальні, фото: "Країна"

На другий день нового, 2021 року, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, який відповідає за Банкову за регіональну політику і курирує проект «Велике будівництво», придбав заміський маєток під Києвом.

Чиновник зареєстрував будинок і земельну ділянку в елітному котеджному містечку для своєї дружини Альона, пише “Четверта студія” з посиланням на Strana.ua.

Журналісти з’ясували, де нова нерухомість політика і скільки вона коштує.

Ціни були ціною з літа

Як повідомляє “Країна”, сім’я Тимошенко поклала очі на садибу в котеджному містечку “Альпійська” на Новообухівському шосе біля села Підгірці влітку минулого року. Потім вони доглядали за двоповерховим особняком проекту Зальцбурга.

Джерела, близькі до чиновника, розповіли країні, що він навіть вніс передоплату.

А в середині липня дружину Тимошенко прикрасили двома невеликими ділянками загальною площею 6 соток, безпосередньо прилеглих до будинку.

І ось, 2 січня 2021 року подружжя придбало там ще 27 соток землі і особняк на 354 кв.

Територія села, яка знаходиться прямо біля підніжжя легендарних валів, закрита і добре охороняється. На 11 гектарах є всього півсотні будинків навколо весняного озера. У продажу залишається лише кілька об’єктів нерухомості, оскільки 90% маєтків вже знайшли своїх власників. До послуг гостей поле для міні-футболу, тенісний корт, дитячий майданчик і набережна для прогулянок біля ставка.

Недоліком цього котеджного містечка, на думку жителів, є величезне сміттєзвалище («полігон No 5»), яке розташоване неподалік.

Однак мер Києва Віталій Кличко обіцяє закрити його найближчим часом, а також повернути територію.

Кореспонденти «Країни» відвідали село, де знаходиться новий будинок Тимошенко.

Його двір ще не облагороджений, а будинок не виглядає придатним для проживання. Прямо перед входом знаходяться гори будівельних матеріалів, а газони в сушеному листя і гілках. Маєток виділяється на тлі інших орендарів, які відмінно підрізали зелені газони і ландшафтний дизайн.

Тобто новим власникам доведеться сильно витратитися на ремонт. Так у родини Кирила Тимошенка буде своя особиста «велика конструкція».

Зовні двоповерхова вілла в «альпійському» стилі готова на 100%.

Всередині, згідно з описом, є 4 спальні, 3 санвузли, гараж на два автомобілі. На першому поверсі знаходиться кухня з обідньою зоною, вітальня і даний час. На другому – кімната господарів, дитяча, гостьова і ще одна під будь-які потреби орендарів. З внутрішнього майданчика для барбекю відкривається вид на задній двір.

Декорований для дружини

Згідно із заявою, яку ми отримали з реєстру прав нерухомості та земельного реєстру, зареєстровано нове майно для Альони Тимошенко, дружини чиновника.

Ця сума виходить, якщо помножити площу придбаного будинку на вартість квадратного метра особняків, які зараз продаються в тому ж селі – $1000-1300, або близько 28 000-37 000 гривень (за курсом НБУ). Ці цифри також включають вартість землі.

Зазначимо, що, судячи з декларації, КирилоТимошенко може дозволити собі таку покупку.

Тільки готівкою він і його дружина тримають понад $1,3 млн.

Однак окреме питання – як чиновнику, який прийшов у держборг від відносно невеликого бізнесу на відеовиробництві, вдалося акумулювати такі суми?

Причому будинок і земля – не єдині великі покупки Кирила Тимошенка з моменту його призначення на посаду в ОП. Влітку 2019 року він купив кросовер BMW X5 за 2 640 653 гривні.

Зараз сім’я Тимошенко: Кирило, Альона та їхній син Семион (3 роки) живуть на Лук’янівці, в новобудові біля ізолятора та кінотеатру.

Як вже писав «Країна», вона має просторуквартиру на 181 квадратний метр на вулиці Коперника і три паркомісці в цьому ЖК.

Дружина керує приватною кіношкодою для дітей і дорослих за мотивами студії Film.ua.

Восени пара відсвяткувала сім років з моменту свого весілля.

Коментарі

Позначки: ,