Заступник Прем’єр-міністра Канади Христя Фріланд прибула на зустріч з Петром Порошенком в Едмонтон

Новини 26 Листопада, 2019 334
Заступник Прем’єр-міністра Канади Христя Фріланд прибула на зустріч з Петром Порошенком в Едмонтон

Заступник Прем’єр-міністра Канади Христя Фріланд прибула на зустріч з Петром Порошенком в Едмонтон

Під час візиту до Канади лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий президент України Петро Порошенко зустрівся з українською громадою в Едмонтоні. На зустріч також прибула заступник Прем’єр-міністра Канади Христя Фріланд. Про це пише “Четверта студія” посилаючись на прес-службу партію.

«Я хочу привітати пана Президента Порошенка, пані Марину. Мені надзвичайно приємно зустрітися не тільки в Києві, а й тут в моєму рідному Едмонтоні з вами. Дякую, що ви приїхали», – сказала Христя Фріланд.

Заступник Прем’єр-міністра Канади підкреслила важливі кроки для збереження та зміцнення незалежності України, які були здійсненні за час президентства Петра Порошенка. Вона наголосила, що ці кроки мають значення не лише для майбутнього України, а й для міжнародної безпеки.

«Ми всі, українці цілого світу, цілий світ вдячний вам і не забуде те, що Ви зробити для захисту українського суверенітету. Великий Іван Франко писав про великий момент, до якого кожен з нас мусить бути готовим. І Ви були готові до цього великого моменту. Історія могла би бути зовсім інакшою», – відзначила Христя Фріланд тверду позицію Президента Порошенка у протистоянні України російській агресії.

«Я хочу також подякувати вам, що ви захистили і здобули незалежність для нашої церкви з Томосом про автокефалію. Це дійсно історичний момент, і ви грали ключову роль в тому. А також наш єпископ Едмонтонський Іларіон», – підкреслила Христя Фріланд.

Заступник Прем’єр-міністра Канади також підкреслила важливу роль Петра Порошенка у забезпеченні демократичних, прозорих виборів в Україні.

«Це ознака справжньої демократії та ознака справжнього демократичного лідера», – звернулася Христя Фріланд до Петра Порошенка.

Коментарі

Позначки: , ,