Заряджали електровелосипед у квартирі: ймовірна причина вибуху на вулиці Виговського у Львові (відео)

Новини 13 Травня, 2021 1 127

У Львові сталась пожежа у багатоповерхівці

На вулиці Виговського сталось займання на другому поверсі багатоповерхівки. Через сильне задимлення з будинку евакуювали всіх мешканців, а це понад 100 людей.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Правду тут Львів.

Ввечері у багатоповерхівці на вулиці Виговського, 1 пролунав вибух. Мешканці не одразу зрозуміли, що відбувається. Допоки не відчули їдкий запах диму.

“Голову перехиляю, а там вже купи диму й вогню до отих вот вікон. Вікна повилітали, і хвилин певно за 5-10, не знаю, час був тоді розмитий, то була друга хвиля вибуху. І пройшло ще 10 хвилин й вогонь досягнув 9-10 поверху”, – розповіла мешканка будинку, Тетяна Зробок.

“В мене таке враження було, що лампочка вистрілила, але дуже сильний, потужний вибух був. Я так дивлюся, щось не похоже на лампочку. Думаю, зараз вийду подивлюся на вулицю. Вділася, відкриваю двері, а дим як пішов на мене, і все в квартиру. Раптово за 5 хвилин все стало темно”, – зазначила мешканка, Галина Мунтян.

Вибух трапився у квартирі на другому поверсі. Відомо, що помешкання здавали в оренду 3-м чоловікам, які працювали у сервісі доставки їжі. За попередньою інформацією, спричинила вибух технічна несправність під час зарядки електровелосипеда. Від ударної хвилі вибило двері помешкання й вогонь перекинувся на сходову клітку. Від жару металеві двері сусідніх квартир поплавилися. На момент події чоловіки були в квартирі, але ніхто з них не постраждав.

“Були випригнули через вікно, це є 2-х кімнатна квартира, це 3-х кімнатна. Там була мамця з маленькою дитиною. Їх знімали через вікно”, – розповіла жінка.

Вогонь поширився й на 3-й поверх. Рятувальникам окрім локалізації та гасіння пожежі довелося ще й правильно спланувати евакуацію мешканців.

“Перше це евакуація людей з верхніх поверхів, оскільки через пожежі було дуже сильне задимлення. І люди, які перебували на верхніх поверхах перебували в реальній загрозі, тому довелося за допомогою рятувальних пристроїв евакуйовувати людей та виводити їх на свіже повітря. Також забирали людей з вікон та балконів за допомогою драбин та колінчастих автопідйомників”, – повідомив речник ГУ ДСНС Львівщини, Віталій Туровцев.

Квартира, де стався вибух, вигоріла повністю. Під’їзд будинку від диму повністю почорнів, а квартири мешканці провітрюють й досі.

“Більше зазнав наслідки під’їзд, електрика, газ перекритий, ліфт не працює звичайно”, – розповів один із мешканців будинку.

Електро-, газо- та водопостачання у багатоповерхівці комунальники мають відновити найближчим часом. Зазначив, що в будинку внаслідок пожежі проводитимуть капітальний ремонт. Також комунальники надалі обстежуватимуть сходові клітини та евакуаційні майданчики в інших багатоповерхівках міста. Оскільки в цьому будинку доступ до пожежного виходу був перекритий речами мешканців, що ускладнило евакуацію людей.

Загалом на ліквідацію пожежі витратили понад 2 години. Ніхто з людей серйозних травм не отримав. Лише двоє осіб звернулися до медиків через отруєння димом.

Коментарі

Позначки: ,