Зарплата вчителів цьогоріч зросте на 25%

Новини 30 Січня, 2018 53

Ілюстративне фото

В січні набрала чинності відповідна нормативно-правова база

Середня заробітна плата вчителя середньої школи з 1 січня 2018 року зросте на чверть. Відповідне повідомлення оприлюднила прес-служба Міністерства освіти і науки України. Згідно з ним, всі документи, що регламентують відповідне збільшення, вже набули чинності. Так, зростання посадових окладів для всіх бюджетників на 10,1% регламентовано Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік».

Крім того, підвищення посадового окладу вчителів на 10% передбачено постановою КМУ«Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» від 11 січня 2018 року. Документ передбачає зростання окладу для вчителів шкіл, закладів вищої та професійної освіти, що викладають предмети згідно з Державними стандартами базової і повної загальної середньої освіти.

В Міністерстві нагадали, що в 2018 році буде розглянуто питання щодо підвищення з 1 вересня 2018 р. заробітньої плати інших категорій педагогічних та науково-педагогічних працівників на 10 %. Також цьогоріч зростуть розміри надбавок, що передбачені вчителям. Також в Україні зросте доплата за престижність: мінімальна доплата з 1% зросте до 5%, а максимальна – з 20% до 30%.

А  для вчителів початкової школи, що навчають дітей згідно з реформою Нової української школи, а також вчителям української мови в школі з мовою навчання національних меншин мінімальна надбавка за престижність складатиме 20%.

Коментарі

Позначки: ,