Гучний корупційний скандал «Слуги народу намагаються перетворити на шоу, замість серйозного розслідування ситуації. Про це написав на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький, пише Четверта студія.

«В Україні спалахнув новий корупційний скандал. Депутати з фракції «Слуга народу» звинувачують своїх колег в отриманні хабара від А. Яценка за блокування скасування корупційної схеми в бюджеті. Здавалося б, серйозна підстава для детального розслідування питання антикорупційними органами. НАБУ та САП повинні в стислий термін провести розслідування інформації і поінформувати суспільство – мав місце подібний факт чи ні. Натомість, що ми бачимо? Депутати і політики знову намагаються влаштувати з цього питання шоу перетворюючи боротьбу з корупцією в цирк», – повідомив парламентар.

Він зазначив, що замість шоу, яке влаштовують слуги антикорупційні органи мають провести відповідні слідчі дії і надати їх результати суспільству.

«Правду у владній команді вирішили встановити через проходження «детектора брехні». Нікого не хвилює, що це не матиме жодного сенсу і юридичних наслідків, а корупція це саме поняття юридичне. Це конкретний злочин, за який є конкретне покарання. Але «слуги» хочуть запустити якесь нове шоу – «Депутат на поліграфі» і цим вирішити проблему», – зауважив політик.

Княжицький, в іронічній формі, запропонував розпустити антикорупційні органи, а всі подібні справи розслідувати за допомогою детекторів брехні та «сироваток правди» в прямому ефірі телеканалів.