Залізничники придумали на Львівщині дві нові станції

Новини 09 Січня, 2020 2 430

Станція Підзамче Фото: Вікіпедія

У розкладі руху поїздів, який опублікували у соцмережах, станцію «Золочів» у місті Золочів на Львівщині, названо «Злочів», а станцію «Підзамче» у Львові – «Підземче».

Як пише «Четверта студія»,про це написав на своїй сторінці у ФБ Boryslav Leskiv.

«Укрзалізниця має власний правопис. Боюся уявити, з якого століття. Ну, ок – Злочів вже чув. Але – ПідзЕмче?», – зазначається у дописі під світлинами.

Як зазначив у своєму блозі журналіст Олександр Рудоманов, «я вирішив заїхати до Золочева, Львівської області. Залізнична станція називається на польський манер – Злочів. Незрозуміло, чому залізниця вибрала таку назву станції, але маємо що маємо. Ходить версія, що у Харківській області також є Золочів, і, щоб не заплутатись в двох містах, станцію назвали на польський манер».

Скриншот/сайт УЗ

Довідково. Золочів — проміжна залізнична станція Тернопільської регіональної філії ДТГО «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» на лінії Тернопіль — Красне між станціями Зборів та Красне. Розташована у місті Золочів Львівської області.

Підзамче (також відома, як Львів-Підзамче) — вузлова залізнична станція Львівської залізниці у Львові, у місцевості Підзамче (Шевченківський район Львова).

Коментарі

Позначки: , , ,