Залізничний вокзал у Львові увійшов до ТОП-5 вокзалів України, який найбільше «мінують»

Новини 22 Листопада, 2019 174

Фото ілюстративне. Джерело: lviv.depo.ua

Цьогоріч збільшилася кількість повідомлень про замінування вокзалів та поїздів

У 2019 році об’єкти Укрзалізниці «мінували» майже в 5 разів частіше, ніж торік.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Магістраль», за 10 місяців 2019 р. надійшло 142 неправдиві повідомлення про встановлення вибухових пристроїв на об’єктах Укрзалізниці. Це на 111 повідомлень, або в 4,6 раза більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

Найчастіше від псевдомінерів потерпають вокзали обласних центрів: Києва, Харкова, Дніпра, Одеси, Львова та Запоріжжя. Також цього року «мінували» вокзали в Мукачеві, Маріуполі, Кам’янці-Подільському, Дубні, станції Дніпро-Лоцманська.

Окрім цього, за 10 місяців 2019 року зафіксовано вісім випадків повідомлень про мінування рухомого складу: електропоїздів, пасажирських поїздів та поїздів Інтерсіті+. Така ж кількість повідомлень була за відповідний період минулого року.

Довідка. Відповідно до ст. 259 КК України, завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

За інформацією з відкритих джерел, з початку 2019 року надійшло більше 20 анонімних повідомлень про замінування головного залізничного вокзалу міста Львова. Всі  вони не підтвердилися.

Як повідомлялося, житель Івано-Франківщини повідомив про вибухівку на вокзалі у Львові.

Архівне відео/НТА

Коментарі

Позначки: , , ,