Заливка фісур ― надійний захист зубів від карієсу

Новини 27 Січня, 2022 193

Заливка фісур ― надійний захист зубів від карієсу

Фісури ― невеликі заглиблення на поверхні жувальних зубів. Герметизація фісур ― безпечна та безболісна процедура, після якої зуби протягом тривалого періоду знаходяться під надійним захистом

Фісури ― невеликі заглиблення на поверхні жувальних зубів. При неправильній та поганій гігієні порожнини рота, у бороздах накопичується їжа та утворюється благотворне середовище для розвитку бактерій, що руйнують емаль. Що глибше фісури, то вище ймовірність пошкодження твердих тканин зуба. Щоб уникнути формування зубного каменю та появи каріозних руйнувань у сучасних стоматологічних кабінетах проводять герметизацію фісур.

Запечатування фісур ― особливості методики

Усім відомо, що найефективніший захист від хвороби – профілактика. Саме тому, герметизація фісур у клініці Porcelain ― одна з найбільш популярних послуг серед дітей, підлітків, а також дорослих. Під час візиту лікаря перше, що проводиться ― діагностика порожнини рота. Лікар оцінює стан емалі, ясен, ризики появи карієсу. За наявності каріозних ушкоджень, призначається лікування й тільки потім виконується заливка. Сама процедура складається з кількох етапів:

  1. Очищення від нальоту, бактерій та висушування повітрям.
  2. Обробка борозд спеціальним розчином для кращої адгезії з герметиком.
  3. Заливка фісур спеціальним складом, який наносять тонким шаром, а потім вирівнюють.
  4. Фіксація захисту (затвердіння) за допомогою фотополімерної лампи.
  5. Шліфування для вирівнювання для створення відповідного рельєфу (за потребою).

На останньому етапі борозди покриваються фтором. Процедура безболісна та займає від 5 до 40 хвилин, залежно від кількості зубів, що обробляються (на один зуб йде всього 5-10 хвилин). Герметик, нанесений за всіма правилами, триматиметься близько 2-х років, а то й більше. Вартість визначається обсягом робіт та використаними матеріалами. В українсько-швейцарській клініці Porcelain застосовують сучасні герметики, біосумісні з тканинами зуба, які дозволяють зберегти естетику ротової порожнини. Білі склади максимально близькі до кольору емалі та не виділяються на її тлі.

Герметизація фісур ― результат «після» 

Герметик, нанесений на поверхню молярів та премолярів, дає наступні результати:

  • надійний захист від розвитку карієсу на кілька років;
  • ризик виникнення мінеральних відкладень знижується до мінімуму;
  • процес догляду за зубами стає простішим, що особливо важливо для дітей.

Герметизація фісур ― безпечна та безболісна процедура, після якої зуби протягом тривалого періоду знаходяться під надійним захистом. Після механічного стирання герметика заливка проводиться повторно в стоматологічному кабінеті.

Коментарі

Позначки: ,