Законопроєкт щодо мобілізації не розглядатимуть у Раді: його повертають ініціатору

Новини 11 Січня, 2024 29

на закритій нараді було військове командування: Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генштабу ЗСУ Шаптала, Міністр оборони Умєров

Законопроєкт щодо мобілізації вирішили відкликати з розгляду у залі парламенту 11 січня. За результатами засідання погоджувальної ради в закритому режимі було вирішено повернути законопроєкт ініціатору.

Про це пишуть народні депутати Олексій ГончаренкоЯрослав Железняк та Давид Арахамія.

Напередодні лідер фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія анонсував погоджувальну раду щодо законопроєкта №10378 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби».

За словами депутатів, зранку 11 січня погоджувальна рада відбулася у закритому режимі, а потім відбулася закрита нарада з фракціями політичних сил у спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука.

Арахамія повідомив, що на закритій нараді було військове командування: Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генштабу ЗСУ Шаптала, Міністр оборони Умєров.

«Було багато дискусій. Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню. Але всі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації», — пише Арахамія.

Він повідомив, що за результатами наради законопроєкт повертається ініціатору. Водночас передадуть пропозиції напрацьовані на комітеті та у робочих групах.

Коментарі

Позначки: , ,