Законопроекти Зеленського щодо ФОПів не вирішують проблеми, – нардеп

Новини 28 Листопада, 2020 128
Ірина Геращенко

Ірина Геращенко

Законопроекти від президента Зеленського, які начебто мають на меті підтримати малий та середній бізнес, насправді не вирішують проблеми ФОПів. Про це після наради керівників парламентських фракцій та Верзовної Ради заявила співголова «Європейської Солідарності» Ірина Геращенко, пише Четверта студія.

Вона зауважила, що ухвалені монобільшістю та підписані Зеленським закони і створили ризики для мільйонів дрібних підприємців в Україні.

«Що стосується РРО і ФОПів – нагадаю, що цю проблему створив безпосередньо керівник профільного комітету Гетманцев. Всі ці закони були підписані Зеленським. Вони спочатку героїчно проблему створили, а тепер за авторства Зеленського хочуть її героїчно вирішити», – зазначила Ірина Геращенко.

«Але ті законопроекти від Офісу президента не вирішують проблеми ФОПів, не відповідають тим вимогам, з якими малий, середній і мікро бізнес звертається і апелює до влади. У Верховній Раді є зареєстровані компромісні законопроекти, які відповідають вимогам малого і середнього бізнесу: відтерміновується введення тотальних драконівських штрафів та тотальної фіскалізації», – також зазначила Ірина Геращенко.

При цьому вона зауважила, що фракція готова піти на компроміс у питанні підтримки малого та середнього бізнесу через законопроекти щодо виплат 8 тисяч гривень на компенсації, податкових канікул. «Ми готові це підтримувати, але на фракції ми детально вивчимо ці законопроекти і можливо внесемо наші пропозиції щодо доопрацювання», – пояснила представниця «Європейської Солідарності».

Вона також підкреслила, що «Європейська Солідарність» вважає найбільш збалансованими та компромісними для ухвалення законопроекти щодо е-декларування, підготовлені парламентською робочою групою.

«Що стосується законів про декларування, ми наполягаємо на тому, що є робоча група, яка напрацювала відповідне законодавство, яке відповідає європейським практикам, баченню парламента. Законопроекти Зеленського – це просто намагання, щоб автором був Зеленський. Цей законопроект не є компромісним. Тому наше бачення: мають бути зареєстровані законопроекти робочої групи і ми готові голосувати за них», – сказала Ірина Геращенко.

Коментарі

Позначки: , ,