Закон про страхування в редакції монобільшості захищає не всіх медиків, – Климпуш-Цинцадзе

Новини 08 Травня, 2020 162

Іванна Климпуш-Цинцадзе

Фракція «Європейської Солідарності» подаватиме зміни до ухваленого закону, аби всі медичні працівники, які працюють з хворими на коронавірус, були застраховані.

Про це народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила в ефірі «5 каналу», пише Четверта студія.

«Ще 22 квітня «Європейська Солідарність» зареєструвала законопроект, який передбачав при захворюванні, при інфікуванні будь-якого медичного працівника грошову компенсацію від держави у розмірі 100 прожиткових мінімумів. Оскільки ця ініціатива була від опозиції, то керівник монобільшості Арахамія дав чітку інструкцію своїм депутатам не підтримувати це. Тому вони в останній день вони придумали блюзнірський законопроект, який передбачає, що інфікованим медикам, наголошую, у випадку, інвалідності виплачувати 300 прожиткових мінімумів. Але, я хочу наголосити, що в світі немає випадків, коли настає інвалідність після інфекційної хвороби Covid-19. Тобто це обман», – зазначила політик.

При цьому народний депутат підкреслила, що в ухваленому законопроекті зберігалася норма, яку ініціювала «Європейська Солідарность», а саме, що у випадку смерті медика, його родина отримає від держави 750 неоподаткованих мінімумів.

Іванна Климпуш-Цинцадзе також наголосила, що «Європейська Солідарність» буде вносити зміни в ухвалений закон, адже він не захищає медиків так, як це необхідно.

Коментарі

Позначки: , , ,