Закон про страхування в редакції монобільшості принижує медиків, а не захищає їх, – Княжицький

Новини 08 Травня, 2020 136
Микола Княжицький. Фото: Прямий.

Микола Княжицький. Фото: Прямий.

Фракція “Європейської Солідарності” подаватиме зміни до ухваленого закону про страхування медиків, тому що проголосований монобільшістю варіант принижує українськіх лікарів.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, про це народний депутат від “Європейської Солідарності” Микола Княжицький наголосив у коментарі журналістам.

“Документ передбачав захист заражених лікарів на коронавірус, і тут правляча партія “Слуга народу” поступила абсолютно підло. Вони сказали, що будуть підтримувати лікарів, які постраждали від коронавірусу, лише тоді, коли вони отримають інвалідність. З інвалідністю у нас і так всі мають підтримку, а коли людина може втратити життя, ризикує собою, приходить на робоче місце незахищеною, бо держава її не захистила?” – зауважив парламентар.

Також політик наголосив, що цинічно переписувати законопроєкт “Європейської Солідарності” і зменшувати пільги для лікарів, в той час, коли їм і так не виплачують обіцяну зарплату.

Микола Княжицький також зазначив, що закон не захищає медиків у разі їхнього інфікування на коронавірус. Адже отримають допомогу лише ті медики, якій через коронавірус отримають інвалідність.

“Одна п’ята від всіх заражених – це три тисячі лікарів, виплатити допомогу трьом тисячам медиків країна може і повинна. Тому, те що відбулось сьогодні на позачерговій сесії – це абсолютно спекулятивна підстава. Вони не думають насправді про лікарів, про українців, вони думають, як зробити так, аби опозиція не здобула якихось дивідендів, не реалізувала якийсь проєкт, навіть якщо він допомагає лікарям”, – зауважив Микола Княжицький.

Коментарі

Позначки: , ,