Заклади освіти не відкриються до 1 вересня, – Ляшко

Новини 07 Травня, 2020 304

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Заклади освіти в Україні не відкриватимуться до 1 вересня – лише деякі для проведення зовнішнього незалежного тестування.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на Укрінформ, про це повідоми заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Заклади освіти вже відкриватися не будуть. Вони відкриваються тільки з 1 вересня. Ми будемо відкривати деякі з них для проведення ЗНО”, – сказав Ляшко.

Як повідомлялося, 24 квітня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з п’яти етапів.

Уряд із 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема, було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Кабінет міністрів 4 травня продовжив дію карантину до 22 травня, але з 11 травня обмеження будуть послаблені.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль припустив, що після 22 травня карантин в Україні продовжать, але плануються подальші його послаблення.

 

Коментарі

Позначки: , , ,