Захист Порошенка: Венедіктова завела справу про державну зраду після розмови із Зеленським

Новини 20 Травня, 2020 1 776
фото: Петро Порошенко (eurosolidarity.org)

фото: Петро Порошенко (eurosolidarity.org)

Захист п’ятого президента Петра Порошенка вважає, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова відкрила кримінальне провадження щодо так званих “плівок Байдена” після спілкування з президентом Володимиром Зеленським, а сам він підтвердив зацікавленість у цій справі.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Українську правду”, про це розповів адвокат Порошенко Ілля Новіков на брифінгу.

“Кримінальне провадження по так званих “плівках Байдена” було відкрито минулої ночі. У нічний час. Що саме по собі у справах, які стосуються подій чотирирічної давнини, говорить про якийсь окремий інтерес у керівництва в Офісі генерального прокурора.

І знову ж таки за інформацією, яку ми будемо намагатися уточнити, перевірити, це було зроблено після розмови генерального прокурора Венедиктової із Зеленським”, – наголосив Новіков.

Захист Порошенка каже, що протягом року спостерігав за діями президента Зеленського і людей з його найближчого оточення щодо координації та фактично керівництва розслідуванням кримінальних справ, в яких фігурує прізвище Порошенка. Керівники силових структур при цьому змінювалися, не змінювався спосіб дій.

За словами Новікова, своїми заявами про впевненість у тому, що вирок Порошенку – це питання часу, і що там можна кваліфікувати дії за статтею про держзраду, президент Зеленський вперше публічно позначив свою позицію, як людини, яка безпосередньо координує і безпосередньо зацікавлена у цих провадженнях.

Щодо суті записів, Новіков зазначив, що на плівках немає ніякого складу державної зради.

За його словами, якби адвокати Порошенка були схильні до троллінгу поганого смаку, вони могли б подати подібні заяви в той же Офіс генпрокурора, адже наприклад, 6 квітня президент Зеленський мав розмову з держсекретарем США Майком Помпео про можливість надання Україні гарантій щодо позики.

Коментарі

Позначки: , ,