Захід шукатиме проміжні рішення для перемовин і не чекатиме краху режиму Путіна, – аналітик Умланд

Новини 12 Липня, 2022 52

Фото: openuni.io

Аналітик Стокгольмського центру дослідження Східної Європи Андреас Умланд вважає, що колективний Захід шукатиме проміжні рішення для перемовин України з Росією та не чекатиме краху режиму президента РФ Володимира Путіна.

Експерт поділився деталями в етері телеканалу “Еспресо”, пише Четверта студія.

“Захід буде шукати проміжні рішення у питанні перемовин між Російською Федерацією та Україною. Захід не чекатиме краху путінського режиму в Росії й повернення Криму до складу України”, – зазначив Умланд.

Аналітик додав, що саме Україна має вирішувати, коли йти на перемовини з РФ.

“Україна повинна визначати, коли можна йти на перемовини з країною-агресоркою Росією. У березні ще була можливість повернутися до ситуації станом на 23 лютого 2022 р. Зараз це неможливо”, – зауважив Андреас Умланд.

3 липня радник голови Офісу президента Михайло Подоляк назвав умови, за яких можливі переговори України та РФ, та зазначив, що російська сторона їх добре знає.

7 липня Путін заявив, що якщо Захід хоче перемогти нас на полі бою, нехай спробує і прирівняв у статусі терористів “ЛДНР” з російськими військовослужбовцями. Того ж дня в Офісі президента України відреагували на останній виступ президента РФ Володимира Путіна з погрозами українцям.

11 липня дипломат Данило Лубківський висловив думку, що Росія намагатиметься у рамках переговорів паралізувати Україну, а потім атакуватиме знову.

Коментарі

Позначки: