Загроза ракетних ударів по Києву: навколо столиці створили ефективну систему ППО

Новини 22 Червня, 2022 157

Попри значні бойові втрати, Росія досі має досить ресурсів для повторного наступу на Київ. Крім того, зберігається загроза ракетних ударів по столиці, але довкола неї створили ефективну систему ППО.

Про це в інтерв’ю “Укрінформу” повідомив командувач угруповання сил і засобів оборони міста Києва Олександр Павлюк, пише “Четверта студія”.

“Для ворога Київ лишається і лишатиметься головною метою його загарбницьких мрій. Він ніколи не відмовиться від цього. Про це нам варто постійно пам’ятати й не виключати ймовірність спроб формування нових ударних угруповань на Київському та Чернігівському напрямках шляхом заходів “тотальної мобілізації” резервістів, залучення запасів техніки та озброєння радянських часів, яких ще є вдосталь на базах зберігання”, — сказав він.

“Попри великі втрати російської армії у живій силі, озброєнні й військовій техніці, агресор все ще має значний людський і технічний ресурс. Ми розуміємо, що на відновлення боєздатності з’єднань і військових частин потрібен час”, – наголосив Олександр Павлюк, Командувач угруповання сил і засобів оборони міста Києва.

Павлюк констатував, що захисників Києва не застануть зненацька.

“З огляду на стан і положення військ противника раптово або в стислі терміни це здійснити неможливо. Проте в разі успіху противника в Східній операційній зоні значна частина його сил і засобів може бути переміщена звідти на Київський напрямок і залучена у формуванні нового ударного угруповання. Отже, небезпека повторного наступу на Київ лишається”, — пояснив командувач.

Павлюк наголосив, що довкола Києва створили ефективну систему ППО, але ймовірність прориву зони її дії існує, тому закликав усіх киян і гостей столиці реагувати на повітряну тривогу.

“Наразі реальнішою загрозою для нашої столиці є завдання супротивником ракетних ударів по критичних об’єктах державного управління, військової й цивільної інфраструктури. Маємо цьому багато прикладів. Проте довкола Києва створено достатньо ефективну й ешелоновану систему ППО, яка в цілому здатна захистити місто від засобів повітряного нападу і постійно вдосконалюється. Однак імовірність прориву зони ППО в разі масованого ракетного удару все ж таки існує. Тому закликаю всіх киян і гостей столиці не втрачати пильність та вчасно реагувати на сигнали повітряної тривоги”, — зазначив він.

Коментарі

Позначки: ,