Заборона російських соцмереж потрібна для спротиву гібридній агресії Кремля, – Синютка

Новини 17 Травня, 2020 218
Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Проукраїнська частина парламенту докладає зусиль для захисту української держави в інформаційній війні з Росією.

Як пише “Четверта студія”, про це сказав народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олег Синютка в ефірі “Прямого”.

“Коли запитують про голосування за постанову про російські соціальні мережі, мова іде про гібридну війну. Агресор, який сьогодні окупував частину території України, намагається в інформаційному просторі придушити будь-що українське”, – сказав Синютка.

“Ініціатива п’ятого Президента України про заборону російським соцмережам вести гібридну, інформаційну, антиукраїнську політику мала два позитиви. Перший – ми зняли з голів наших людей дурманну російську пропаганду. З іншого боку, ми розчистили державними засобами можливості для утвердження українського продукту в інформаційному просторі. Те, що ми усунули російські пропагандистські мережі, з яких російські спецслужби черпали інформацію, і те, що ми на радіо і ТБ запровадили квоти на український продукт, дало абсолютно інший поштовх, посилило український початок у протистоянні російській гібридній війні”, – вважає депутат.

Синютка зазначив, що президент Зеленський самостійно, без зусиль парламенту, не поспішав підписати указ про продовження заборони російських соціальних мереж в Україні.

“Дуже важливо, щоб проукраїнська частина парламенту, а це “Європейська Солідарність”, “Голос”, частина “Слуг народу” продемонстрували проукраїнську позицію і таким чином в гібридній війні зробили крок на захист української держави в інформаційній війні й дали можливість українському продукту набиратися сили і протистояти російській гібридній машині”, – додав він.

Коментарі

Позначки: ,