Заборона книги про Стуса це ганьба і для суду, і для позивача, – Петро Порошенко

Новини 23 Жовтня, 2020 223

Акція "Медведчук проти Стуса. Пролита кров не має терміну давності", фото 4studio

Судова заборона розповсюдження книги про Василя Стуса це ганебне продовження наступу на українські цінності. Про це заявив п’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» у Бурштині на Прикарпатті, пише Четверта студія з посиланням на ЄС.

«Як ви напевно знаєте, суд за позовом Медведчука заборонив розповсюдження книги Вахтанга Кіпіані про Василя Стуса і постановив вилучити з неї згадки прізвища позивача. Це – ганьба і для позивача, і ганьба для суду», – переконаний Порошенко.

«Але люди кинулися до книгарень і скупили за одну годину всі книжки. А видавництво почало друкувати новий наклад. Це і є реакція справжніх українців. Бо тривалий судовий процес зробив книзі добру рекламу. Вахтанг став одним із самих знаних авторів. А українці знову й знову повертаються до творчості Василя Стуса», – говорить Петро Порошенко.

«Ми бачимо системну атаку на наші цінності і здобутки. Це не лише нападки на армію, мову чи на віру. Найскладніше відстояти наш європейський та євроатлантичний курс. Бо на словах влада декларує як мету вступ до ЄС та НАТО. А на ділі це навіть на ходьба на місці – це реванш, про який ми попереджали рік тому», – застерігає п’ятий Президент.

Коментарі

Позначки: ,