За Зеленського ми бачимо перші ознаки російського реваншу за допомоги команди Януковича, – Порошенко

Новини 30 Липня, 2019 95
Президент Порошенко у Львівській опері, фото Назарій Юськів, 4studio.com.ua

Президент Порошенко у Львівській опері, фото Назарій Юськів, 4studio.com.ua

Ніхто не знає стратегію нового президента України Володимира Зеленського. За три місяці його президентства так і не зрозуміло, яким курсом він планує йти.

Про це в інтерв’ю телеканалу ZDF розповів п’ятий президент України Петро Порошенко, пише Прямий.

“Ніхто не знає, тому що стратегія нашого нового президента — це, як ми називаємо в Україні, “кіт в мішку”. Всі пояснюють, що нам потрібні парламентські вибори для продовження реформ. І я дуже пишаюся тим, що весь світ заявляє, що за останні п’ять років мого президентства ми зробили більше для процесу реформ, ніж за 25 років до цього. Але минуло три місяці з президентських виборів, і ми не маємо подальших змін”, – наголосив Порошенко.

Разом з тим він додав, що вже бачить перші ознаки російського реваншу в Україні.

“Команда Януковича знищує п’ять років мого президентства, це ті, хто був пов’язаний з Путіним, який вторгся в Україну, це ті, хто є відповідальним за кров на Майдані. Я боюся, що вони повернуться. І я думаю, що це дуже тривожний знак. Почалися судові процеси проти закону про декомунізацію, судової реформи, утворення незалежної української церкви та багатьох інших. Звичайно, я не вітаю цього. Але я думаю, що ключовим питанням для України є продовження європейської та євроатлантичної інтеграції. І якщо хтось спробує зупинити це чи замінить роботу, виконану досі, на блаблабла, ми не приймемо цього”, – розповів п’ятий президент.

Коментарі

Позначки: , , ,