За заявами Коломойського відкрили ще чотири справи проти Порошенка за ПриватБанк, – адвокати

Новини 10 Липня, 2020 247
Ігор Головань. Фото: Прямий.

Ігор Головань. Фото: Прямий.

Чотири нові кримінальні провадження проти п’ятого Президента Петра Порошенка зареєстровані за заявами олігарха, колишнього власника ПриваБанку Ігоря Коломойського.

Про це на брифінгу повідомив адвокат Порошенка Ігор Головань, пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу “ЄС”.

Він зазначив, що після засідання Печерського суду, який залишив без задоволення клопотання Офісу Генпрокурора, Ірина Венедіктова опублікувала черговий «відосик».

«Всі пам’ятають, як прокуратура фактично відмовилася підтримувати свої вимоги і поспішно заявила про завершення досудового розслідування. В той же вечір Генеральний прокурор Венедіктова як зазвичай вже виступила з відосиком, пояснюючи причини свого провалу, а також розповідаючи про те, що начебто будуть ще й інші кримінальні провадження проти Петра Порошенка за заявами звичайних людей, що надходять начебто зі всієї України», – зазначив Головань.

«У той же вечір за заявою «звичайної» людини на прізвище Коломойський Офісом Генерального прокурора було зареєстровано чотири кримінальні провадження відносно Петра Порошенка. Коломойський виступив зі стандартним набором, і звичайно його заяви стосуються Приватбанку», – повідомив адвокат Порошенка.

Ігор Головань зазначив, що і в цьому разі йдеться про завідомо неправдиві звинувачення.

«Навіть сама логіка подібних інсинуацій, як їх іще назвати, тепер уже особисто Коломойського, дуже дивна – виходить, що завдавали шкоду ПриватБанку, розголошуючи його таємницю, тобто повідомляючи про ПриватБанк правдиві відомості. Виходить, що завдавали шкоди його тодішнім акціонерам ПриватБанку», – зазначає Головань.

«Цей факт ще раз підтверджує, хто кооперується з Офісом Генерального прокурора і чинною владою в організації політично мотивованих переслідувань п’ятого Президента України. І я думаю, всім зрозуміло, що перспектива цих чергових кримінальних проваджень така ж сама, як була 8 липня в Печерському суді історія зі спробою обрати запобіжний захід Петру Порошенку. Тобто нульова», – переконаний Ігор Головань.

«Ми бачили до цього, що Ігор Коломойський і близькі йому люди зацікавлені в провадженнях, які стосуються Петра Порошенка. Це перший момент, коли Ігор Коломойський вийшов особисто на арену. У нас настає новий етап розвитку усіх цих справ. Це чудово пов’язується з усіма подіями щодо відставки керівництва НБУ. Це чудово пов’язується з судовими процесами щодо повернення ПриватБанку під керівництво Коломойського і близьких йому осіб. Це ще раз підкреслює, наскільки політичні переслідування щодо Порошенка пов’язані з діями на інших фронтах», – говорить адвокат Ілля Новіков.

Коментарі

Позначки: , ,