За тиждень кількість “помаранчевих” областей збільшилася до дев’яти

Новини 07 Березня, 2021 141

Фото ілюстративне Джерело: Конкурент

Міністерство охорони здоров’я оновило розподіл на карантинні зони

МОЗ оновило розподіл регіонів України на карантинні зони. За тиждень кількість “помаранчевих” областей збільшилася до дев’яти.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на ZMINA, відповідно до оновленого розподілу, у “червоній” зоні перебувають чотири області – Житомирська, Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська.

До “помаранчевого” рівня епідемічної небезпеки віднесли дев’ять областей: Вінницьку, Донецьку, Запорізьку, Київську, Львівську, Миколаївську, Сумську, Тернопільську, Хмельницьку, а також місто Київ.

Решта одинадцять областей України потрапили до “жовтої” зони.

Як зазначається на сайті МОЗ, Міністерство охорони здоров’я щодня оновлює ознаки для визначення регіону зі значним поширенням COVID-19 та публікує їх. На підставі цих ознак Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій раз на тиждень приймає рішення про встановлення на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць регіону рівня епідемічної небезпеки “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний”.

Разом з тим, на засіданні державної комісії з ТЕБ та НС головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що ситуація в Києві відповідає показникам для помаранчевої зони й наразі причин переведення столицю в червону зону немає.

Нагадаємо, що з 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину з розділенням областей за рівнем коронавірусної небезпеки.

Згідно з опитуванням, половина українців вважає обґрунтованими більшість весняних карантинних заборон. Найбільше підтримують громадяни вимогу 14-денної ізоляції для тих, хто приїжджає з-за кордону чи з непідконтрольних уряду територій (72%), а найменше – заборону руху громадського транспорту в населених пунктах (підтримали тільки 8,9%).

Минулого року Конституційний Суд визнав карантинні обмеження, запроваджені владою, незаконними. Також суд попросили визнати незаконним вибірковий підхід до госпіталізації під час пандемії.

 

Коментарі

Позначки: , , ,