За президента Зеленського Україна зникає з зовнішньої арени як суб’єкт, – Геращенко

Новини 18 Травня, 2020 681

Фото: ФБ/Володимир Зеленський

Підсумком зовнішньополітичного року президентства Володимира Зеленського став повний відхід від принципу “нічого про Україну без України”.

Як пише “Четверта студія”, про це в ефірі “Прямого” заявила співголова фракції “Європейська солідарність” Ірина Геращенко.

“Нас турбує, що першим ключовим підсумком зовнішньополітичного року Зеленського став повний відхід від принципу “нічого про Україну без України”. І ми бачимо – щодня і щотижня йде порушення цього принципу. Трамп обговорює з Путіним Україну, Макрон обговорює з Путіним Донбас, офіс пані Меркель обговорює з офісом Путіна Донбас. Де там Україна? Очевидно, що це нас не просто не задовольняє, а ми взагалі вважаємо, що Україна як такий суб’єкт зникає з зовнішньої арени. І зараз не найкращий час взагалі для того, щоб відстоювати свої позиції в світ, світ зайнятий коронавірусом, економічна криза накриває світова Європейський Союз і Сполучені Штати Америки. Тут треба демонструвати дуже активну зовнішню політику, а не просто говорити, що нас поінформували, що такий був візит. Власне, це все дуже небезпечно”, – заявила вона.

“В той день, коли Козак перебував у Берліні, було вбито ще одного українського воїна. Протягом року президента Зеленського загинуло більше ста українських солдатів. Власне, це і є ключова історія, яку на кожній міжнародній зустрічі має піднімати Україна, – те, що залишається невирішеним безпековий блок Мінських угод. А в цей час Україна взагалі відходить від так званої дорожньої карти, на якій ми весь час наполягали в контексті виконання Росією Мінських угод. І ця дорожня карта мала ключові блоку і їх послідовність: безпековий, гуманітарний і тільки потім політичний. А зараз все перевернуто з ніг на голову. І навпаки ми бачимо, що щодня Україна набирає на себе нові зобов’язання, а саме – політичного блоку”, наголосила депутат.

Коментарі

Позначки: , ,