На Львівщині за порушення вимог пожежної безпеки до суду передадуть справи по 21 об’єкту

Новини 18 Липня, 2018 152

фото ілюстративне. Джерело: news.dtkt.ua

На Львівщині за порушення вимог пожежної безпеки до адміністративної відповідальності притягнуто 2024 керівників та відповідальних посадових осіб. Також, за результатами проведених перевірок підготовлено позовні заяви до суду по 21 об’єкту.

Як повідомили у прес-центрі ГУ ДСНС у Львівській області, про це йшлося сьогодні, 18 липня, під час засідання обласної комісії ТЕБ і НС

Як зазначається у повідомленні, у приміщенні ГУ ДСНС України у Львівській області відбулось засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Його учасники обговорили ряд питань, що стосуються стану забезпечення населення якісною та безпечною для здоров’я питною водою, санітарно-епідеміологічного благополуччя населення у літній період, виконання профілактики кишкових інфекції та погодження Комплексного плану заходів по санітарній охороні території Львівської області від занесення та розповсюдження інфекційних хвороб.

Окремим блоком обговорили питання, що стосуються стану пожежної та техногенної безпеки у торгівельних підприємствах, культурно-видовищних закладах, дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах та закладах охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням.

Заступник начальника управління із запобігання надзвичайним ситуаціям – начальник відділу пожежної безпеки ГУ ДСНС України у Львівській області Орест Галонько розповів присутнім, що з кінця березня до кінця червня фахівцями ДСНС Львівщини здійснено перевірки стану техногенної та пожежної безпеки у 1797 дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, 127 торгівельних підприємствах, культурно-видовищних і закладах дозвілля та 134 закладах охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням.

Найбільш розповсюдженими порушеннями   правил пожежної безпеки у таких закладах є відсутність систем пожежної автоматики, сигнали спрацювання систем пожежної автоматики не виведені на пульти пожежного спостереження, шляхи евакуації є захаращеними або не відповідають вимогам пожежної безпеки.

Під час перевірок часто можна було виявити, як електромережа експлуатується із порушенням вимог правил улаштування електромереж, а силові та освітлювальні електромережі не перевіряються на опір ізоляції, що може безпосередньо призвести до виникнення пожеж.

«693 освітні заклади не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння, тобто, вогнегасниками, а в 850  закладах вогнегасники не пройшли необхідного обслуговування. На 101 об’єкті освіти виявлено, що внутрішній протипожежний водопровід несправний або шафи пожежних кранів не укомплектовані інвентарем для подачі води. Ще на 1306 об’єктах дерев’яні конструкції не оброблені вогнезахисним розчинами або не обладнані пристроями від прямих попадань блискавки», – зазначив Орест Галонько.

За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами територіальних органів ДСНС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 2024 керівників та відповідальних посадових осіб. Також за результатами проведених перевірок підготовлено позовні заяви до суду по 21 об’єкту.

Коментарі

Позначки: ,