За понад півтора року повномасштабної війни росія пошкодила 1 427 об’єктів медзакладів

Новини 05 Вересня, 2023 55

та ще 189 – зруйнувала вщент

Понад півтора року в Україні триває повномасштабна війна, розв’язана росією. Ворог продовжує цілеспрямовано знищувати інфраструктуру України, в тому числі й медичну, зокрема, лікарні, поліклініки, амбулаторії, пологові тощо.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу МОЗ.

Так, за понад 18 місяців повномасштабної війни російські снаряди та ракети зруйнували 189 обʼєктів медзакладів та ще 1 427 обʼєктів – пошкодили. Найбільших втрат зазнала медична інфраструктура Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини та Чернігівщини.

Попри постійні ворожі обстріли та бомбардування, а також наднавантаження з яким стикається медична система в Україні тривають роботи з відбудови медичної інфраструктури. Йдеться про обʼєкти на деокупованих територіях, які внаслідок ворожих обстрілів та бомбардувань зазнали невеликих ушкоджень: вибиті вікна, пошкоджено фасад тощо.

Зокрема, станом на початок вересня 2023 року вдалося повністю відновити 384 об’єкти медзакладів, ще 415 об’єктів – відновлені частково. Найбільше відновлених медзакладів – на Миколаївщині, Дніпровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині.

Міністерство охорони здоров’я України разом із партнерами й надалі працюватимуть над відновленням української медичної інфраструктури, аби попри війну наші лікарні могли працювати та надавати потрібну медичну допомогу кожному пацієнту.

Коментарі

Позначки: