За останні півроку зовнішня політика України зруйнована, – Володимир Ар’єв

Новини 04 Грудня, 2019 179
Володимир Ар’єв

Володимир Ар’єв

Зовнішня політика України за останні півроку була повністю зруйнована Офісом президента. Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир Ар’єв в ефірі телеканалу «Прямий».

«Зовнішня політика за останні півроку була зруйнована порівняно з тим, що було здобуто за останні п’ять років. Ми повністю провалили американський, французький напрямки… Як картковий будиночок склалася наша зовнішня політика, і центр дипломатичної роботи перемістився з МЗС на Банкову до абсолютного непрофесіонала Єрмака», – сказав він.

За словами Ар’єва, нормандська зустріч не відбувалася тривалий час через те, що Україна показала свій характер, свою суб’єктність. «В чому різниця між об’єктом і суб’єктом? Уявимо гру в футбол. Об’єкт – це м’яч, ним грають в футбол, а суб’єкт- це гравець, це той, хто грає м’ячем. За часів Кучми і Януковича Україна була об’єктом, причому переважно об’єктом Москви»,- сказав він.

«Зеленський сказав, що сам факт нинішньої нормандської зустрічі – це вже успіх. Ні. Успіхом було в 2014 і в 2015 році зібрати мінський формат на найвищому рівні, коли Росія сказала, що ми на Донбасі нічого не робимо, це не наша війна, це громадянський конфлікт. Тим не менше, Порошенку, Меркель і Олланду вдалося зібратися і «втягнути» Путіна. Сам факт зустрічі тоді також нічого не значив, головне – це розвиток, а розвиток – це те, що був підписаний План дій, визначені безпекова і політична складові. І найголовніше – до цього Плану дій були прив’язані санкції ЄС і США, які досі болюче б’ють по РФ і які вона хоче зняти. Сам факт нормандської зустрічі не є позитивом, позитивом може бути лише результат»,- наголосив Ар’єв.

Коментарі

Позначки: , ,