За минулий рік на Львівщині у межах проекту “Рука допомоги” працевлаштували понад півтисячі осіб

Новини 05 Лютого, 2019 48

У 2018 році у межах проекту “Рука допомоги”, який втілюється Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку в області працевлаштували 538 осіб, до громадських робіт залучили – 78 осіб.

Про це повідомила сьогодні під час звіту директор департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Кузяк.

“Цей проект передбачає три напрями підтримки малозабезпечених та переселенців: це працевлаштування таких осіб, залучення до громадських робіт, і надання фінансової допомоги на відкриття власної справи”, – зазначила Наталія Кузяк.

Зокрема, за її словами, торік прийняли 145 рішень на надання фінансової допомоги для започаткування власної справи.

“Мешканці Львівщини реалізовують свої бізнес-ідеї у найрізноманітніших сферах – краси, громадського харчування, туризмі, аграрному секторі. Цю роботу продовжуватимемо і цьогоріч”, – розповіла Наталія Кузяк.

Також Наталія Кузяк зазначила, що учасниками самого проекту працевлаштовано 78 осіб, до бюджетів усіх рівнів надійшло обов’язкових платежів та зборів на загальну суму 2.5 млн грн. Відтак, проект дав можливість зекономити державі на соціальних виплатах малозабезпеченим сім’ям майже 3. 4 млн грн.

Коментарі

Позначки: , , , ,