За минулу добу на Львівщині знищено 11 боєприпасів і виявлено 5

Новини 22 Серпня, 2018 102

Про це інформує Головне управління ДСНС України у Львівській області.

21 серпня о 07:38 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в с. Велике Колодно Кам’янка-Бузького району під час проведення сортування картоплі на території підприємства біля будівлі складу виявлено предмет ззовні схожий на ручну гранату Ф-1 часів ІІ Світової війни.
Цього ж дня о 11:48 до рятувальників надійшло повідомлення, що в с. Княже Золочівського району під час проведення земляних робіт виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

О 13:48 надійшло повідомлення, що в с. Куровичі Золочівського району під час проведення земляних робіт виявлено 2 предмети ззовні схожі на артилерійські снаряди часів ІІ Світової війни.
Ще одне повідомлення надійшло о 16:18, що в с. Заріччя Турківського району під час прогулянки виявлено предмет ззовні схожий на ручну гранату.
По факту виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

Водночас, 21 серпня фахівцями піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено 11 боєприпасів часів ІІ Світової війни.
81 мм мінометну міну, що було виявлено в с. Боянець Жовківського району під час проведення господарських робіт в приватному господарстві, на відстані 50 м від житлового будинку.

9 мінометних мін калібру 122 мм, виявлених під час земляних робіт поблизу м. Жидачів, на відстані 1 км від житлових будинків.

120 мм мінометну міну виявлену також поблизу м. Жидачів під час земляних робіт на відстані 1 км від житлових будинків.
Всі боєприпаси знищено у встановленому порядку в спеціально відведених для цього місцях.

Головне управління ДСНС України у Львівській області застерігає мешканців області у жодному разі не чіпати підозрілі знахідки. Вони можуть вибухнути, що призведе до Вашого травмування. У разі виявлення боєприпасу чи іншого підозрілого предмету негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Коментарі

Позначки: , ,