За матеріалами СБУ 15 років за ґратами проведе зрадник, який коригував удари по Києву з «Градів» та «Смерчів»

Новини 08 Лютого, 2023 53

Служба безпеки зібрала обґрунтовані докази вини ще одного поплічника рашистів, який коригував прицільні ракетні удари по Києву на початку повномасштабного вторгнення.

Про це пише Четверта студія з посиланням на СБУ.

Саме за його «наводкою» у березні минулого року російські окупанти обстріляли з реактивних систем залпового вогню «Град» та «Смерч» один з районів столиці.

Унаслідок ворожого обстрілу двоє людей загинуло, ще четверо – зазнали поранень.

Того ж місяця співробітники СБУ затримали зловмисника за місцем його проживання.

За матеріалами Служби безпеки суд призначив йому 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як свідчать дані слідства, злочинцем виявився мешканець Святошинського району Києва, який підтримав збройну агресію рф.

Щоб допомогти окупантам, він створив публічний Телеграм-канал, де розміщував координати базування українських захисників та локації критичної інфраструктури.

Серед активних користувачів цього інтернет-ресурсу були учасники окупаційних угруповань рф, які використовували оприлюднені відомості для ракетно-артилерійських обстрілів столиці.

Крім того, зловмисник закликав через соцмережу до підтримки російських загарбників та виправдовував їхні воєнні злочини.

Під час обшуків у його квартирі правоохоронці виявили електронні файли з переліком і координатами українських військових об’єктів.

На підставі зібраних доказів суд визнав ворожого поплічника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Служба безпеки наголошує на невідворотності покарання за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники СБУ м. Києва та Київської області за процесуального керівництва органів прокуратури.

Коментарі

Позначки: