За колабораційну діяльність судитимуть псевдопосадовця з Бердянська

Новини 15 Березня, 2024 82

шляхом просування російських наративів, обвинувачений проводив інформаційну діяльність, спрямовану на дискредитацію української держави

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно громадянина України у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Слідством встановлено, що в тимчасово окупованому Бердянську обвинувачений добровільно зайняв посаду директора в незаконному органі влади рф. Мова йде про «Комунальное предприятие «Бердянскводоканал» военно-гражданской администрации города Бердянска»

Перебуваючи на псевдопосаді, чоловік налагодив активну взаємодію з окремими представниками медіа. Протягом 2022-2023 років фігурант давав інтерв’ю, де висвітлював діяльність окупаційної адміністрації, які в подальшому розповсюджувались на багатотисячних проросійських Telegram-каналах.

Зокрема, у своїх ефірах він висловлював вдячність окупаційному керівництву адміністрації та зазначав, що рф надає значну допомогу для функціонування підприємства, чого не було при «колишній владі».

Таким чином, шляхом просування російських наративів, обвинувачений проводив інформаційну діяльність, спрямовану на дискредитацію української держави.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: , ,