За два дні до обвалу мосту, владу і дорожників Львівщини попереджали про небезпеку (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 04 Травня, 2021 544

Фото: Буськ онлайн

За два дні до обвалу мосту поблизу села Гайок Кам’янка-Бузького району, владу і дорожників Львівщини попереджали про гостру аварійність моста.

Як пише «Четверта студія», про це інформує на своїй сторінці у ФБ журналіст Вікторія Балицька.

«Вже після паски»…? Два дні тому Василь Поплавський написав пост про гостру аварійність моста і проілюстрував це фотографіями. У коментарях люди тегнули Максима Козицького і Службу автомобільних доріг у Львівській області.  Ніхто нічо не відписав під постом. Ну, ок. В месенджері наче відреагували: Укравтодор зобов’язав ПП Рома ліквідувати аварійність і навіть відписав, що це ПП почало роботи. Але, мабуть, лише в фантазіях розпочало…

Роман Демчина, як то було? Хто накосячив? Укравтодор, відписавши неправду? Чи ви з вашим ПП вирішили, що почнете «вже після паски»? А дорога була перекрита до обвалу? Судячи з того, що об’їзд зробили вже після того як міст завалився, то ні… Схожа ситуація як з каналізаційним люком у Львові.., на щастя, міст не забрав нічийого життя. На скрінах яскрава ілюстрація повної прострації нашої влади і отого всього…», – зазначає у дописі Вікторія Балицька.

Як повідомлили у департаменті цивільного захисту Львівської ОДА, 3 травня близько 19:40 год надійшло повідомлення, що в с. Гайок (Кам’янка-Бузька міська територіальна громада) Львівського району на національній автодорозі державного значення Н-17 “Львів-Радехів-Луцьк”  відбулося руйнування автомобільного мосту через р. Західний Буг протяжністю 25 метрів (висота в місті руйнування 7 м). Загальна довжина моста – 118 м. Рік будівництва 1960. Мостовий перехід належить Службі автомобільних доріг у Львівській області. Дорожньо-експлуатаційна організація, яка обслуговує автодорогу – ПП “Рома”. Проїзд через міст повністю відсутній.

Внаслідок події потерпілих немає. Місце обвалу огороджене та встановлено попереджувальні знаки. Сплановано об’їзд даної ділянки.

У Службі автомобільних доріг у Львівській області  повідомили, що 3 травня стався обвал аварійного 61-літнього мосту поблизу села Гайок Кам’янка-Бузького району. Мостовий перехід через річку Західний Буг знаходиться на автомобільній дорозі Н-17 Львів – Радехів – Луцьк. Його було збудовано у 1960 році – відтоді він жодного разу капітально не ремонтувався. Унаслідок обвалу мосту ніхто не постраждав.

Понад 5 років штучна споруда перебувала у передаварійному стані. Минулого року міст було включено до списку Національної програми відновлення мостів – реконструкція переходу була запланована на цей рік. Роботи мали розпочатися вже у найближчі місяці. Орієнтовна вартість реконструкції: 74 млн грн.

Які подальші кроки: Проєкт реконструкції вже найближчим часом буде представлено техраді Укравтодору та секції 5 ДерждорНДІ. Вже після цього буде оперативно визначено підрядника й у максимально короткі терміни розпочнуться будівельні роботи.

Як повідомлялося, 3 травня о 19:30 біля села Гайок Львівської області впав міст. За словами очевидців, ніхто не постраждав під час обвалення мосту.

‼️‼️‼️Сьогодні, 3️⃣ травня, у селі Гайок на автодорозі Львів-Радехів-Луцьк обвалився міст через річку Західний Буг….

Опубликовано Христиной Замулой Понедельник, 3 мая 2021 г.

 

Коментарі

Позначки: