З’явився список відсторонених після рішення РНБО львівських митників

Новини 08 Квітня, 2021 1 470

Фото: Straż Graniczna

У середу, 7 квітня, керівник Галицької митниці Андрій Колобродов підписав наказ про відкриття дисциплінарних проваджень та відсторонення від роботи 46 працівників Галицької митниці через можливу їх причетніть до корупції та контрабанди.

Як повідомили ZAXID.NET у Галицькій митниці, список митників, яких стосуються заходи, підготовлений управлінням внутрішньої безпеки Держмитслужби після рішення Ради національної безпеки і оборони України, яке відбулося 2 квітня.

До списку відсторонених потрапили начальники відділів, головні державні інспектори чотирьох митних постів Галицької митниці. Найбільше відсторонених на митному пості «Яворів» – 30 осіб. Також відсторонено 14 митників МП «Мостиська» та по одному працівнику з МП «Смільниця» та «Рава-Руська». Уже через місяць за результатами дисциплінарних розслідувань щодо митників будуть прийняті рішення, зокрема, кадрові.

Документ з прізвищами відcторонених галицьких митників у Facebook оприлюднив блогер Павел Верещагін, який часто пише про роботу митниці. Його достовірність ZAXID.NET у Галицькій митниці підтвердили.

Раніше наказом голови Держмитслужби Павла Рябікіна від 2 квітня аналогічне рішення було прийнято щодо двох заступників керівника Галицької митниці – першого заступника Володимира Цабака та заступника Ярослава Скоромного. Щодо них теж відкрили дисциплінарні провадження та відсторонили від роботи.

Питання митниці розглядалися на засіданні Ради національної безпеки і оборони України у п’ятницю, 2 квітня. У результаті понад 100 митників з усієї України були відсторонені від роботи, найбільше з Галицької митниці – 46.

Рішенням РНБО було запроваджено персональні санкції проти «топ-10» українських контрабандистів. У десятці санкційних контрабандистів опинилося двоє львів’ян: Володимир Дідух («Вова Морда») та екс-начальник Рава-Руської митниці, екс-депутат Львівської обласної ради від «Сильної України» Іван Бокало. Також під санкції потрапили 13 компаній з Львівщини, пов’язаних з Бокалом та Дідухом.

Коментарі

Позначки: , ,