З травня ціна на газ для населення буде різною, залежно від тарифів облгазів по регіонах

Новини 16 Травня, 2019 105

Фото: УНІАН

Найдорожчий газ отримають споживачі “Миколаївгазу”, а найдешевший – “Київгазу”

З травня ціна на газ для населення буде різною, залежно від тарифів газорозподільних компаній у кожному регіоні, оскільки тариф на транспортування газу з травня встановлено в однаковому розмірі.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Національну акціонерну компанію «Нафтогаз України».

«Нафтогаз на підставі рішення уряду знизив на травень ціну на газ, який він зобов`язаний продавати компаніям-посередникам газзбутам, по 5990,00 грн за тис. куб. м (без ПДВ), що на 245,51 грн менше ніж ціна, яка діяла в квітні», – йдеться у повідомленні.

У компанії пояснили, що з 1 травня, згідно з рішенням НКРЕКП, по всій території України діє єдиний тариф на транспортування газу – 157 грн за тис. куб.м., але кожен облгаз має індивідуальний тариф на розподіл. Тому ціни на газ для населення будуть різними в кожному регіоні і залежатимуть від тарифу на розподіл для облгазу або міськгазу, до якого приєднаний споживач.

В Асоціації газового ринку України опублікували аналіз, згідно з яким роздрібна ціна газу для населення в травні буде відрізнятися по регіонах на 7-8%
Так, найдешевший газ буде для споживачів «Київгазу» за ціною 7810 грн за тис. куб.м., «Кременчукгазу» за ціною 7820 грн за тис. куб.м. і «Харківміськгазу» – 7879 грн за тис. куб.м.

Найдорожчий газ, а відповідно і найвищий тариф на розподіл отримають споживачі «Миколаївгазу» – 8432 грн за тис. куб.м., «Чернівцігазу» – 8424 грн за тис. куб.м. і «Волиньгазу» – 8412 грн за тис. куб.м.

Крім того, в Асоціації також опублікували ціни на газ для населення з червня 2019 року, згідно з якими в першому місяці літа «Нафтогаз» підвищить вартість газу з 5990 до 6299 грн за тис. куб.м. без НДС. Відповідно кінцева ціна блакитного палива для населення також підвищиться на 5%.

Як повідомлялося, Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» розіслала своїм контрагентам додаткові угоди з новою ціною на газ для потреб населення на травень 2019 року, яка на 4% нижче, ніж минулого місяця, і становить 5990 грн за тис. куб. м без урахування ПДВ і вартості доставки.

Коментарі

Позначки: , , ,