З появою COVID інші проблеми системи охорони здоров’я України нікуди не зникли, – активіст

Новини 15 Липня, 2020 460

Фото: ФБ/Stanislav Gaievskyi

Активіст розповів, як медики швидкої надавали допомогу травмованому водію мопеда

У соцмережах  обговорюють допис Stanislav Gaievskyi, який описав ситуацію з наданням допомоги травмованому водію мопеда у Києві.

Як пише “Четверта студія”, у своєму дописі Stanislav Gaievskyi, зокрема, пише, що “з появою COVID інші проблеми системи охорони здоров’я України нікуди не зникли. Ще один травмований, якого навіть не намагалася врятувати «професійна швидка» — яку не треба реформувати, а просто треба дати більше грошей”.

З появою COVID інші проблеми системи охорони здоров’я України нікуди не зникли. Ще один травмований, якого навіть не намагалася врятувати «професійна швидка» — яку не треба реформувати, а просто треба дати більше грошей. От ситуація, з якою я  зіткнувся:

Біля станції метро Славутич хлопця на мопеді, без шолому, збили. Купа людей стояли навколо, викликали швидку та трималися за голову, поки хлопець лежав на спині, без свідомості та намагався вдихнути.

Відганяючи охочих підкласти щось під голову та налити води, я відкрив дихальні шляхи та почав перевіряти дихання. Тримав голову, стежив за диханням та намагався зробити подальший огляд десь хвилин 10, поки не приїхала швидка. І тут почалося найсумніше. Старший лікар замість огляду, перевірки дихання (яке вже було менше 6 вдихів на хвилину), відкрив одне око, побачивши, що зіниці звужені, зразу поставив діагноз — наркоман, і сказав, щоб перехожі не переживали. У той час молодший чи то лікар, чи то фельдшер намагався догори ногами надіти комірець. Тримаючи голову, довелося провести для нього експрес курс по надяганню комірця. Тут з’явилася дошка, але курс із правильного вкладання травмованого на дошку провести, на жаль, не вдалося. Старший лікар сказав, що він краще знає, я не став сперечатися. Закинули травмованого, як мішок із картоплею, нічого не фіксуючи понесли в машину. Після тривалого намагання бригади загрузити постраждалого в машину, уся бригада почала спілкуватися з поліцією та перехожими, щоб з’ясувати, що сталося. У той час на постраждалого, що лежав у машині, на жаль, ніхто з медиків не звертав особливої уваги.

Отже, реформувати не треба, треба просто дати більше грошей на обладнання та зарплати. Бригада приїхала дуже швидко, хоча це була година пік. Машина — новенька, обладнання все є й також новеньке, форма — гарна, премії за важкість роботи і тд — усі виплачуються, але зробити нормальний огляд травмованого та розпочати необхідне лікування ніхто не зміг. То чи допоможе врятувати травмованого закупка додаткового обладнання та підвищення зарплати?”,- зазначається у дописі Stanislav Gaievskyi у ФБ.

 

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , , ,