З початку осіннього призову Львівщина відправила до війська майже дві сотні юнаків

Новини 11 Жовтня, 2018 68

Фото: facebook/Олександр Тіщенко

Ситуація з призовом в районах виглядає краще, ніж в обласному центрі

Восени поточного року до лав Збройних сил України та інших військових формувань буде призвано 810 юнаків з Львівщини.

Про це повідомив під час брифінгу військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко.

«За три наступні місяці плануємо набрати вищевказану кількість жителів Львівщини віком від 20 до 27 років. На сьогоднішній день область спроможна виконати завдання. Вчора вже було відправлено до навчальних центрів Збройних сил України три команди, а загалом до кінця поточного тижня до війська буде відправлено близько двох сотень призовників», зазначив офіцер.

Також він розповів про те, що ситуація з осіннім призовом в районах області виглядає набагато краще, ніж в самому обласному центрі.

«Виглядає так, що львівська молодь, коли справа йде про виконання громадянського обов’язку, пасує перед випробуваннями. У слабкодухих було десять днів, для того аби самостійно прибути до своїх військових комісаріатів. Від сьогодні на тих призовників, які не надали обґрунтованих підстав щодо неможливості призову на строкову службу чекає вже інший рівень спілкування з представниками військкоматів», – наголосив полковник Олександр Тіщенко.

Також він додав, що у разі неявки громадян на призовні дільниці без поважних причин наступає відповідальність згідно статті 335 «Ухилення від призову на строкову військову службу» Кримінального кодексу України, окрім того передбачено і адміністративну відповідальність.

«Окремо хочу зауважити на тому, що за бажання призовник може бути призваний і у 19 років, але лише після того, як він особисто напише відповідну заяву і матиме письмовий дозвіл від одного з його батьків», – зазначив Тіщенко.

Фото: facebook/Олександр Тіщенко

Він також відмітив, що військовослужбовці строкової служби не відправляються до району проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі та не виконують завдання з охорони й оборони важливих стратегічних об’єктів.

 

Коментарі

Позначки: , ,