З початку карантину влада лише розганяє страх і паніку, – Самардак

Новини 13 Травня, 2020 668
Фото: Ігор Самардак.

Фото: Ігор Самардак.

Від початку карантину влада приймає рішення, які викликають в українців страх і паніку.

Про це у блозі ІВ “Четверта студія” заявив екс-голова Яворівської РДА Ігор Самардак.

“Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі “Україна 24” чи то спеціально, чи то підсвідомо, але відкрив таємницю поведінки влади в ШкліВинникахСанжарах – пояснив, чому влада створювала страх і паніку в аеропортах, на кордонах… Чому, замість реального карантину, приймалися рішення, які мали розганяти паніку і страх.

«Люди не бачать, це невидима інфекція, то треба створити психологічний якийсь ефект. І завдяки цьому психологічному ефекту у людей з’являлося відчуття небезпеки і необхідність дотримання карантинних заходів, які запроваджувалися урядом», – сказав Ляшко.

«Ми коли закривали свого часу парки, робили обприскування доріг, це знову ж таки було питання не стільки впливу на епідеміологічний процес, скільки на психологічний процес. Закриття парків, немає відчуття такого, що все безпечно», – пояснив головний державний санітарний лікар”, – зазначив Самардак.

Він також переконаний, що владі потрібні налякані люди, бо ними легше керувати.

“Владі не потрібен розум людей, навіщо освідченні і обізнані громадяни? Загнане, застрашене стадо – ось що потрібно! І тут вже ніхто не спитає за розвал економіки, за продаж посад, розвал армії, зірвану медреформу, застій реформи децентралізації …. Страх лише страх”, – думає екс-голова Яворівської РДА.

Коментарі

Позначки: ,