З наступного понеділка Львівщина може вийти з “червоної” зони

Новини 01 Грудня, 2021 501

Ілюстрація: Нео Радіо

З наступного понеділка Львівська область може вийти з “червоної” зони. На це сподівається директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на Еспресо Захід, повідомив під час прес-брифінгу посадовець.

“Наразі у нас немає конкретної інформації, коли відбудеться позачергове засідання Державної комісії ТЕБ і НС, до повноважень якої, власне, і належить виведення певної території з певного рівня епіднебезпеки. Але починаючи з наступного понеділка, 6 грудня у “жовтих” зонах почнуть діяти нові карантинні обмеження, тож ми очікуємо, що якраз тоді й відбудеться засідання Державної комісії ТЕБ і НС і Львівщину виведуть із “червоної” зони”, – зазначив Чемерис.

За його словами, епідеміологічна ситуація в області залишається стабільною і навіть демонструє тенденції до покращення: “Можемо це спостерігати по щоденному зменшенню коефіцієнту виявлених випадків, кількості госпіталізованих і завантаженості ліжкової мережі – ключовими критеріями, які визначають стан епіднебезпеки на певній території. За станом на ранок середи, 1 грудня на стаціонарному лікуванні перебуває 2268 пацієнтів. Це – на 82 менше, ніж було у попередню добу (30 листопада. – Ред.). Завантаженість ліжкової мережі становить 34%. Але є один тривожний факт – заповненість реанімаційних відділень (за повідомленням пресслужби ЛОДА, у реанімаціях перебуває 189 пацієнтів. – Ред.). Кількість пацієнтів, які потребують кисневої підтримки шляхом штучної вентиляції легень також є достатньо великою – 76″.

Орест Чемерис закликає людей не втрачати шансу захистити себе і своїх близьких. Всі вакцини – і Pfizer, і CoronaVac, і Moderna – є у достатній кількості. Всі центри вакцинації і пункти щеплень працюють у звичному режимі.

Він повідомив, що за станом на сьогодні однією дозою вакциновано понад 900 тисяч жителів Львівщини, з них 712 тисяч пройшли повний курс щеплення.

Щодо щеплень бустерною дозою, головний медик області зазначив, що такі щеплення розпочнуть робити з моменту, коли будуть офіційні розпорядчі документи і така вакцинація одночасно розпочнеться по всій Україні.

Коментарі

Позначки: , ,