З Марсового поля перепоховають останки військових радянської армії

Новини 19 Серпня, 2022 125

Останки військовослужбовців радянської армії та осіб періоду Другої світової війни перепоховають з Марсового поля, що на вулиці Мечнікова.

Таке рішення прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради, пише “Четверта студія”.

На цьому місці облаштують Меморіальний комплекс Героїв України, в пам’ять про українських військових, які віддали своє життя за Незалежність України.

«Марсове поле є пам’яткою історії від 1972 року. Офіційно вважається, що тут поховані військові, які загинули під час Другої світової війни. Проте, більша їх частина загинула в період з 1944 до 1950 року під час каральних операцій НКВС проти українців на Галичині.

Архітектурне вирішення меморіалу – це чергування смуг чорного та червоного граніту, що мало б символізувати “георгієвську” стрічку. Очевидно, що такі символи не можуть існувати зараз та бути поряд з похованнями закатованих жертв Замарстинівської в’язниці, воїнів УПА та новітніх героїв.

Ми готуємо архітектурний конкурсу на новий проєкт Меморіалу, який охопить всю територію військового цвинтаря», – каже керівниця управління охорони історичного середовищі Лілія Онищенко.

Зараз тривають консультації з архітекторами щодо технічного завдання для конкурсу на кращий проєкт Меморіального комплексу Героїв України.

 

Коментарі

Позначки: ,