З командою «Європейська Солідарність» вирушаю до Страсбургу, щоб сформувати групу друзів Україні у новообраному Європарламенті,- Порошенко

Новини 16 Липня, 2019 105
Порошенко представляє першу десятку "Європейської Солідарності" . Фото УП

Порошенко представляє першу десятку "Європейської Солідарності" . Фото УП

17 липня команда «Європейської Солідарності» на чолі з Петром Порошенком вирушає до Страсбургу для проведення стратегічних переговорів із європейськими партнерами. Про це пише прес-служба «Європейської Солідарності».

У цей день  відбудеться перше засідання новообраного Європейського Парламенту, де оберуть вище керівництво Євросоюзу.

Україна повинна чітко захищати власні позиції на зовнішньополітичній арені і забезпечити повне збереження міжнародної коаліції на підтримку цілісності і незалежності нашої держави.

Представники України мусять вже в перший день роботи Європарламенту сформувати потужну групу союзників серед європейських депутатів та нових очільників ЄС, –  про це лідер партії, п’ятий президент України Петро Порошенко заявив, виступаючи перед громадою міста Броди на Львівщині.

«Ми маємо тримати санкції, маємо забезпечити міжнародний захист, тому завтра я зі своєю командою – з Іванною Климпуш-Цинцадзе, з Іриною Геращенко летимо до Страсбургу. Там буде перше засідання новообраного Європейського парламенту. Обрання керівництва Євросоюзу – Голови Єврокомісії, Президента Європейської Ради, наступного представника по зовнішній політиці і Президента Європейського парламенту. Тому ми маємо бути там і сформувати в новому парламенті групу друзів України, на яких ми можемо спиратися і розраховувати», – підкреслив Петро Порошенко.

Однією з ключових тем зустрічей буде посилення тиску на Росію з вимогою негайного виконання рішення Міжнародного трибуналу з морського права, аби українські моряки якнайшвидше повернулись додому. Беззаперечна перемога України у міжнародному суді, яка стала можлива завдяки рішучим діям команди «Європейської Солідарності» та президента Порошенка, дає підстави очікувати швидкого звільнення українських захисників без будь-яких умов з боку Кремля.

«В четвер ми очікуємо рішення нового Європарламенту з вимогою до Росії щодо звільнення наших хлопців – моряків, які були захоплені в полон під час акту агресії в Керченській протоці з боку Російської Федерації. Сьогодні, коли ми маємо наказ Міжнародного трибуналу в Гамбурзі, який зобов’язав Росію негайно звільнити наших моряків – я з оптимізмом дивлюся в майбутнє.

Наші хлопці на 90% дуже швидко мають опинитися вдома. Це – результат нашої боротьби», – наголосив лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

Коментарі

Позначки: , ,