З 6 липня запрацює пункт пропуску Грушів – Будомєж

Новини 05 Липня, 2020 1 048

Фото: ДПСУ

Автомобільний пункт пропуску «Грушів – Будомєж» зможуть перетинати легкові автомобілі та вантажні, вагою до 3,5 тонн

З 6 липня відновлюється робота автомобільного пункту пропуску на українсько-польському кордоні “Грушів – Будомєж”.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на ДСПУ, польські колеги поінформували Держприкордонслужбу України про готовність відновити прикордонний рух в польській частині автомобільного пункту пропуску «Будомєж-Грушів». Зазначений пункт пропуску відновлює свою роботу з 1:00 (час київський) понеділка, 6 липня.

Нагадаємо, що Уряд України ще 20 травня 2020 року прийняв рішення щодо відновлення роботи всіх пунктів пропуску на кордоні з країнами ЄС, у тому числі з Польщею та Молдовою.

Як повідомляє у Телеграм “Aktualności | Польша”, у  пункті пропуску “Грушів – Будомєж” перетин кордону стане доступним з 1:00 години понеділка, 6 липня.

Уряд України ухвалив рішення щодо відновлення пропуску в «Грушеві» ще 20 травня, однак очікував рішення польської сторони. Розпорядження (http://dziennikustaw.gov.pl/D2020000118301.pdf) від глави МЗС Польщі до ДПСУ надійшло 2 липня. У ньому вказано, що автомобільний пункт пропуску «Будомєж – Грушів» зможуть перетинати легкові автомобілі та вантажні, вагою до 3,5 тонн.

Довідково. Пункт пропуску через державний кордон України Будомєж-Грушів — пункт пропуску через польсько-український кордон, на автодорозі Любачів — Немирів, відкритий 2 грудня 2013 року. Сам пункт пропуску знаходиться на польській стороні. Його пропускна спроможність становить близько 3 тисяч автомобілів на добу. Вид пункту пропуску — автомобільний. Статус пункту пропуску — міжнародний. Характер перевезень — пасажирський, вантажний. Автомобільні шляхи: 866 (Любачів-Будомєж) та Т 1403 (Грушів-Немирів). 

Пункт пропуску «Будомєж-Грушів» територіально знаходиться на польській стороні. Аналогічно до пункту пропуску Смільниця-Кросцєнко. Українські та польські служби прикордонного, митного та інших видів контролю розміщуються у польській будівлі, на польському боці. Тобто, всі капіталовкладення взяла на себе польська сторона.  Перехід обійшовся приблизно в 35 млн євро і він є найбільш сучасним не тільки на Польсько-Українському кордоні, але й на усьому східному кордоні Польщі. Даний пункт пропуску є сьомим автомобільним на польсько-українському кордоні. Його пропускна спроможність становить близько 3 тисяч автомобілів на добу. Він дозволить розвантажити інші пункти пропуску на польсько-українському кордоні.

Перехід має 8 смуг на в’їзд і 8 — на виїзд. За потужністю він має бути таким же, як пункт пропуску на Раві-Руській. Однак, тут пропускають автомобілі лише вагою до 3,5 т — легкові автомобілі і мікроавтобуси. Вантажним автомобілям перетинати кордон у даному пункті заборонено.

Коментарі

Позначки: , , ,