З 27 грудня Україна запровадить біометричний контроль для росіян

Новини 24 Грудня, 2017 80

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк пояснив причини дострокового запровадження біометричного контролю

Мобільні комплекси біометричного контролю запрацюють в місцях потенційного нелегального перетину державного кордону між Російською Федерацією та Україною з 27 грудня.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк. «З 27 грудня 2017 року буде введено в дію мобільні комплекси біометричного контролю в місцях ймовірного нелегального перетину кордону правопорушниками і контрабандистами», – написав він.

Також Шкіряк нагадав, що 1 січня 2018 року вже з 00.01 кожен громадянин РФ, котрий захоче перетнути державний кордон України, залишатиме відбитки пальців та «весь комплект біометричних даних». «Всі КПП на кордоні з державою-агресором вже обладнані новітніми системами зняття біометричних даних і підключені до бази Інтерполу та Європолу», – наголосив він.

Нагадаємо, за словами міністра закордонних справ Павла Клімкіна, після запуску з 1 січня 2018 року прикордонної системи фіксації біометричних даних іноземців та осіб без громадянства планується запровадження контролю за переміщенням російських громадян на всій території України.

“З 1 січня буде запроваджена система реєстрації біометричних даних. Це є реально перший етап. Другий етап – це буде заява, яка йтиме відповідно у Державну міграційну службу, копія її буде отримуватися в МЗС. І третій етап, він знаходиться в стані створення – це контроль за переміщенням російських громадян на всій території України”, – сказав глава МЗС.

Коментарі

Позначки: , , ,