З 16 червня Львівщина переходить на нові умови пільгового проїзду

Новини 31 Травня, 2018 78

Іван Велійка на прес-конференції 31.05.18

Сьогодні, 31 травня, відбулась прес-конференція голови Асоціації перевізників Львівщини Івана Велійки, у рамках якої він повідомив про те, що перевізники та влада міста та області дійшли погодження.

Так, до кінця року у місті та області пільгові категорії громадян і надалі безкоштовно їздитимуть у транспорті, а з початку 2019 року має запрацювати схема монетизації пільг.

“Зараз ми беремо паузу і до 15 червня всі райони та ОТГ області мають погодити систему роботи з перевізниками, якщо цього не буде, то вже з 16 червня ці пільговики (окрім учасників АТО) будуть оплачувати 100% вартості проїзду”, – зазначив Велійка.

До пільговиків згідно з домовленостями належать: учасники бойвих дій на сході, бійці-добровольці, особи з інвалідністю в наслідок війни, члени сімей загиблих під час виконання військових завдань, інваліди першої групи по зору разом із супроводжуючим.

Голова асоціації перевізників наголосив, що перевізники пристали на пропозицію влади й погодили на Львівщині безкоштовний проїзд для учасників бойових дій навіть попри те, що кошти на компенсацію даних пільг до кінця року з бюджету не передбачено, тож у даний період ці витрати покриватимуть перевізники.

Такий компроміс став можливим зокрема після того, як 29 травня мер Львова Андрій Садовий пообіцяв “значно збільшити” суму пільгових відшкодувань перевізникам у другому півріччі поточного року. Щоправда, про які саме суми йде мова поки ніхто не може сказати.

“Після довгих переговорів органи місцевого самоврядування Львова почали відшкодовувати перевізникам кошти за пільгові перевезення, які були здійсненні у першому півріччі 2018 року. Ми сподіваємось, що на найближчій сесії буде прийнято рішення стосовно збільшення суми коштів на відшкодування перевізникам пільг на проїзд транспорту”, – заявив під час прес-конференції Велійка.

Станом на зараз ситуація по області наступна: у Пустомитівському районі ухвалили рішення про монетизацію пільг, у Стрийському районі та Стрию – виділили додаткові кошти на транспорті перевезення до кінця року. Так само вчинили й у Моршині. Інші райони та ОТГ мають два тижні, аби вирішити як вони будуть співпрацювати зі своїми місцевими перевізниками.

Нагадаємо, що сьогодні вранці голова ЛОДА Олег Синютка підписав меморандум з перевізниками, згідно з яким учасники бойових дій користуватимуться транспортом безкоштовно.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,