З 15 червня Україна відновить регулярне авіаційне сполучення з іншими країнами світу

Новини 12 Червня, 2020 614
Маленький ювіляр: аеропорт "Львів" прийняв мільйонного пасажира. Фото: Юра Танчин.

Маленький ювіляр: аеропорт "Львів" прийняв мільйонного пасажира. Фото: Юра Танчин.

Мінінфраструктури назвало перші країни, куди можна полетіти

Вже з понеділка, 15 червня, Україна відновить регулярне авіаційне сполучення з іншими країнами світу. Щоправда, поки що на українців мало де чекають.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «У відпустку», за декілька днів Україна скасує обмеження на регулярні міжнародні рейси. Проте щоб перельоти відновилися повноцінно, треба щоб і інші країни світу готові були приймати наших громадян. Поки що їх перелік не досить великий.

За інформацією міністра інфраструктури Владислава Криклія, з 15 червня громадяни України зможуть подорожувати без обмежень на кордоні до Албанії і США.

Також готові приймати українців Велика Британія, але з подальшим дотриманням карантину 14 днів, і Туреччина – без обмежень на кордоні, але з тестуванням на Covid-19 по прибуттю.

Трохи пізніше – з 27 червня – ми зможемо вирушити до Тунісу. Проте там теж треба буде зробити тестування по прибуттю.

Щодо інших напрямків, які активно обговорювалося останнім часом, поки що рішення не прийняті. Власне, буде розглянута можливість відкриття кордонів з Кіпром, Чорногорією, Грузією, Грецією з 1 липня. Це станеться, якщо в Україні покращиться епідемічна ситуація.

Також 12 червня уряд дозволив в’їзд для низки іноземців, які не є громадянами країн зі значним поширенням Covid-19 і не перебували на їх території протягом останніх 14 днів.

Крім того, було прийняте, фактично, формальне рішення щодо відкриття пунктів пропуску в аеропортах України.

 

Коментарі

Позначки: , , ,