З 1 травня в Україні запрацює річний тариф на газ для населення

Новини 08 Квітня, 2021 143

Ілюстрація: ТСН

Згідно з постановою Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг з травня 2021 в Україні запроваджуються річні тарифи на газ.

Про це повідомляє пресслужба регулятора, пише Четверта студія.

“7 квітня 2021 року Регулятор на своєму засіданні прийняв постанову “Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП” (затвердження змін до Правил постачання та Типового договору постачання природного газу побутовим споживачам)”, –  резюмували у відомстві.

Зазначається, що відповідне рішення направлене на забезпечення захисту прав споживачів від  цінових коливань на ринку  природного газу.

“Побутовим споживачам надається можливість споживати природний газ протягом року за фіксованою ціною, яка буде пропонуватися постачальниками та діятиме у період з 01 травня поточного року по 30 квітня наступного року”, – пояснили у пресслужбі.

Натомість постачальники природного газу матимуть можливість пропонувати інші комерційні пропозиції для споживання побутовим споживачам.

“Запровадження річного продукту для побутових споживачів природного газу є надважливим рішенням. З 1 травня поточного року за замовчуванням буде введена річна ціна газу для всіх побутових споживачів. Це позбавить їх турбулентності щодо цінових коливань. При цьому процедура зміни постачальника залишається простою і відкритою, також передбачається можливість для споживача змінювати річний продукт на будь-який інший, що буде пропонуватися постачальником”, – наголосив під час засідання Голова НКРЕКП В.Тарасюк.

У відомстві наголосили, що постачальники, які  здійснюють або мають намір здійснювати постачання природного газу побутовим споживачам, до 25 квітня, зобов’язані оприлюднити ціни на природний газ, який постачатиметься в рамках базової річної пропозиції.

Коментарі

Позначки: