З 1 липня можуть повернутися штрафні санкції та перевірки для бізнесу щодо видачі чеків та використання касових апаратів

Новини 27 Травня, 2023 131

Касові апарати для ФОП вже з 1 січня 2022 року: Рада провалила відтермінування

Міністерство фінансів розробило та подало до Верховної Ради України законопроєкт, який скасовує ряд податкових пільг для малого та середнього бізнесу вже з 1 липня 2023 року. Зокрема, можуть повернутися перевірки та санкції за невикористання касових апаратів (реєстраторів розрахункових операцій – РРО).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ПАТ “Укртелеком”.

Штрафи за невидачу фіскальних чеків теж можливі, навіть попри діючий мораторій під час військового стану. При отриманні скарги від споживача на підприємця податкові органи мають право на документальну перевірку і штрафи.

Для попередження можливих негативних наслідків для операційної діяльності у бізнесу є час обрати професійні та безпечні рішення. Найбільший український телеком оператор пропонує комплексне рішення для малих та середніх підприємців. А саме – це Е-ЧЕК – Програмний Реєстратор Розрахункових Операцій.

«Розглядаючи кілька варіантів розробників програмного РРО, наша команда віддала перевагу компанії, яка запропонувала програмний РРО “Е-ЧЕК”. Сьогодні це одне із найкращих рішень у поєднанні “ціна – якість”. Укртелеком уклав партнерський договір, за яким суб’єктам малого бізнесу пропонується зручний сервіс для здійснення розрахунків зі споживачами згідно з нормами податкового законодавства» – прокоментував співпрацю Ігор Гуменюк, Директор департаменту маркетингу бізнес-сегмента Укртелекому.

Рішення від Е-ЧЕК дозволяє приймати безготівкові платежі у покупців картами в мобільному телефоні через NFC, QR-код, Apple та Google Pay, поєднує в собі касу, POS термінал, сканер штрих-коду. Програма адаптована для використання на всіх пристроях – смартфон, комп’ютер, POS-термінал. Передбачена можливість швидкої видачі чеків та відправлення їх через месенджер, e-mail, sms або QR-код. А найголовніше – повна відповідність нормативним документам ДПС, легкий зрозумілий онбординг, який дозволяє швидко навчитись працювати з продуктом, кваліфікована служба підтримки.

«Ми раді співпраці з Укртелекомом й впевнені, що наша синергія дозволить вирішити бажання багатьох підприємців працювати в законодавчому полі й не платити штрафи. Наш партнер глибоко розуміє продукт й зможе кваліфіковано розповісти про переваги ПРРО Е-ЧЕК для бізнесу офлайн у своїх офісах. Своєю чергою, ми завжди готові підтримати клієнтів по телефону – це дуже важливо при підключенні ПРРО та його коректного налаштування» – розповіла про співпрацю Євгенія Божко, співзасновниця та СЕО Е-ЧЕК.

Підприємці, купуючи програмний РРО Е-ЧЕК в Укртелекомі, зменшують свої витрати та час на обслуговування клієнтів. Оскільки отримують за комплексною знижкою в одного постачальника максимально необхідну кількість послуг, що вирішують проблему реєстрації розрахунків із споживачами.

Коментарі

Позначки: